perjantai 14. kesäkuuta 2013

Pupujuttuja


Limonan poikasten sukupuolet ovat selvinneet. Joukossa on kaksi poikaa ja kolme tyttöä, kuten alustavasti jo pari päivää sitten katselinkin.
Tummin poikanen, sekä vaalein poikanen ovat poikia ja loput tyttöjä. Parissa aiemmassa postauksessa numeroilla 1 ja 2 esiintyneet poikaset ovat siis nuo pojat ja 3-5 tyttöjä.
Ihan tyytyväinen näiden sukupuolijakaumaan olen, vaikka olisivat tietty voineet kaikkikin tyttöjä olla.

Pientä ongelmaa tuotta tämä kuvassakin esiintyvä, tumma urospoikanen. Se on nimittäin todella ihana ja tekisi mieli jättää poika itselle. En tosin tiedä mihin poika saataisiin mahtumaan, kun uroksia on muutenkin jo neljä. Pidän tämän nyt ainakin varattuna jonkin aikaa ja pohdin mitä pojan kanssa tekisi.

Poikaset ovat alkaneet jo hieman liikuskella ympäri koppia, mutta ulos eivät ole vielä uskaltautuneet.
Pesän poikaset olivat hylänneet yön aikana ja siirtyneet kopissa olevan tehdashäkin taakse nukkumaan.


Eilen päästin koko 12 päisen lauman samanaikaisesti pihalle vapaaksi. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kaikki ulkoilivat vapaana yhdessä.
Hienosti pysyivät poikasetkin lampolan läheisyydessä ja antoivat ottaa itsensä lopuksi suosiolla kiinni.


Ulkoilun jälkeen Tilda ja Puppa vetivät pitkäksi, eikä niitä haitannut vaikka haravoin ulkohäkkiä aivan niiden vieressä. Kuvassa kaksikko näyttää todella paljon toisiltaan, varsinkin naamasta. :)


Kotiin jäävä pikkupupu on edelleen vailla nimeä. Jos jollain on ehdottaa jotain kivaa nimeä, niin nimiehdotuksia otetaan vastaan.Pupujen kukkalaatikoihin saatiin täytettä jo jokin aika sitten. Kyllä on taas kanikylä hienon näköinen. Jirin laatikko sai jäädä ilman kukkia, sillä laatikko on jäänyt vähän hassusti Jirin ja Lunan häkkien väliin.


Kuten kuvasta saattaa huomata, kävi Paskikselle ikävä haaveri alkuviikosta. Touho pääsi puraisemaan sitä verkon läpi huulesta. Haava oli aluksi aika ikävän näköinen, mutta on menossa jo parempaan suuntaan.
Kanit on aina hirmu nopeita. Ei tarvi kääntä selkä kuin kahdeksi sekunniksi, niin sillä välin joku on jo saanut hampaan jäljet naamaansa.

4 kommenttia:

 1. Nimiehdotuksia: Alvin, Aramis, Apollo, Remus, Rusty, Ruupe, Ötö, Ruu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkinen, onko se uros vai naaras? :D Tuossa tuli nyt urosten nimiä... No laitetaan vielä naaraalle, jos se on sellainen; Beata, Jassie, Jale, Vinka, Zera :)

   Poista
 2. Mortti jos on uros, ja Nuppu jos on tyttö :3

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia ehdotuksista :)
  Naaras on tosiaan kyseessä, mutta ei haittaa vaikka pojankin nimiä ehdottaisi, sillä mahdollisesti tuo japsiuroskin meille jää ja sitten pitää sillekin nimeä miettiä. :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)