lauantai 8. kesäkuuta 2013

Pieniä ja isoja pupuja


Limonan poikaset ovat osoittautuneet todella hitauksi kehittyjiksi. Tänään on niiden 13. päivä menossa, eikä silmät ole vieläkään auenneet kunnolla. Pari päivää sitten osalla alkoi silmät raottua, mutta vieläkään eivät ole täysin auki. Yhdellä poikasista silmät eivät ole vielä edes raottuneet.
Poikasissa on toki eroja, mutta muissa poikueissa silmät ovat alkaneet aueta aina siinä yhdeksäntenä päivänä.
Täytyy varmaan huomenna noita silmiä hieman kostutella, jos näyttää siltä ettei edistystä tapahdu.

Ensiviikon loppupuolella näiden sukupuoletkin toivon mukaan selviävät. Saa sitten miettiä jääkö joku itselle vai menevätkö kaikki myyntiin. Kodit näille pitäisi ainakin löytyä helposti, sen verran ihania näistä tulee. :)


Jiri on edelleen ihan kamalan näköinen. Kynittyihin kohtiin ei ole vieläkään kasvanut karva takaisin (olen jo alkanut epäillä kasvaako ollenkaan). Lisäksi se on alkanut jälleen kerran haalistua ja on nyt kamalan värinen musta-ruskea. Törröttävät alahampaat vielä kruunaavat muutenkin kamalan ulkonäön.
Oikein hävettää kun kolmen viikon päästä alkaa kaninhakijoita käydä ja Jiri on ihan kapisen näköinen.Kuten yllä olevista kuvista huomaa, puput ovat saaneet nauttia kesästä ja viipottaa nurmikolla. Vähän on vaan turhan kuuma ollut juoksenteluun ja enimmäkseen varjossa ovat viihtyneet.


Tälläiset uudet kotilot tipahtivat postilaatikkoon torstaina. Kyseessä on kaksi achatina reticulata kotiloa. Värimuodoltaan pikkuiset ovat albiinoja, eli niille tulee tumma kuori ja valkoinen jalka. Toistaiseksi ovat kooltaan vielä hyvin pieniä, mutta aikuisena ovat samaa kokoluokkaa akaattikotilon kanssa.

1 kommentti:

  1. Kiitokset liittymisestä aktiivisa eläinblogeja listaavaan Omituisiin otuksiin! Vastalinkitys halutessaan sallittua :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)