torstai 27. kesäkuuta 2013

Mitä ihmettä?

Aikamoinen yllätys odotti Lunan häkissä, kun päätin sen perusteellisesti siivota.
Nostin häkin alakerrassa olevan laatikon, aikeena vaihtaa sinne heinät. Laatikosta paljastui valtava vuori karvaa. Tämähän ei ole mikään ihme, sillä Luna valeraskailee herkästi ja aina välillä laatikosta löytyy karvalla vuoratuita pesiä. Nyt karvojen seassa kuitenkin näkyi myös liikettä.


Tarkempi tutkailu paljasti, että pesän kätköissä oli viisi poikasta! Kaksi poikasista oli väriltään mustia ottereita, joten isän suhteen ei tarvitse paljoa arvauksia esittää. Touhohan se taitaa olla.
Siitä miten ja milloin astuminen on tapahtunut, ei ole mitään käsitystä. Touho saa olla usein pihalla vapaana  niin, että sitä valvotaan vain sivusilmällä. Kaiketi astuminen on tapahtunut Lunan häkin verkin läpi. Ihmettelen tätä tosin suuresti, sillä verkko on varsin teheäsilmäistä.


Kaksi poikasta tosiaan on mustia ottereita, yksi on musta perhonen (vaiko musta otter perhonen?) ja kaksi kaiketi myös perhosia. Kummassakaan ei oikeastaan näy mitään merkkejä, mutta kaipa niille ainakin silmien ympärille tai korviin hieman väriä tulee kun tuosta kasvavat.

Kuten kuvista huomaakin, ei poikaset mitään vastasyntyneitä ole. Lauantaina siivosin viimeksi Lunan häkin ja kopin, eikä poikasia silloin vielä ollut. Luultavasti ovat syntyneet sunnuntaina tai maanantaina.
Eipä ole Lunasta mitään tiineyden merkkejä tullut huomattua. Luna tosin viihtyy omissa oloissaan, eikä sen kanssa ole tullut pahemmin tekemisissä oltuakaan.


Tälläistä se on kanien kanssa.Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)