tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kaikenlaista


Lampaiden kerinnän suhteen ei ole tapahtunut juurikaan edistystä.
Sunnuntaina ne oli tarkoitus keritä, mutta eipä sitä sitten edes ehditty aloittaa. Eilen taas satoi ja ukkosti koko illan, joten ei onnistunut silloinkaan. Päivällä olisi ollut hyvä kerintäilma, mutta olin juuri silloin tallilla auttelemassa.
Tänään päätettiin vihdoin kerintä aloittaa, mutta melkein heti piti lopettaa, sillä alkoi tässä ihan lähellä ukkostaa. Karoliina viipottaakin nyt puoliksi kerittynä. :)
Jospa nuo saisi huomena viimein kerittyä.


Rumban poikasten varaustilanne alkaa näyttää jo varsin mukavalta, vaikka ikää poikasilla on vasta reilu neljä viikkoa.
Näillä näkymin kotia vailla on enää luonnonharmaa naaras, luonnonharmaa uros ja musta uros. Naaraasta en ole vielä missään ilmoitellut, kun vasta pari päivää sitten selvisi mitkä naaraat yksi varaaja itselleen haluaa. Uskoisin että tyttö löytää kyllä kodin helposti, kunhan saan siitä ilmoiteltua.
Urokset saattavatkin olla hieman kinkkisempi juttu. Lh ja musta eivät yleensä kuulu kenenkään lempivärien kärkeen. Vielä kun sattuvat olemaan uroksia, niin kodin löytäminen voi olla aikas hankalaa.


Limonan poikaset ovat jo 8 vrk ikäisiä. Huomena saattavat jo avata silmänsä. Otin noista yksittäiskuvat, kun viime kuvista on aikaa.


Eikös olekin nättejä?Tänään kotilolauma sai jälleen vahvistusta. Uudet kotilot ovat lajiltaan hieman harvinaisempia, nimittäin limicolarioita. Sen tarkemmin näiden lajia ei ole tiedossa (limicolarioista on olemassa useampaa eri alalajia).
Kotilot ovat vankeudessa kuoriutuneita, mutta niiden vanhemmat on peräisin Keniasta, erään kotiloharrastajan takapihalta.
Nämä on tälläisiä kivoja pikkukotiloita, joiden kuori kasvaa n. 5cm pitkäksi. Valitettavasti nämä on myöskin varsin lyhytikäisiä. Monien lähteiden mukaan elävät vain noin kaksi vuotiaiksi.
Kotilot ovat kaikki eri sukuisia ja näillä olisikin tarkoitus muutamat poikueet itselle teettää.
Nämä on vielä suhteellisen harvinaisia Suomessa. Kotiloharrastajilla näitä on, mutta esim. eläinkaupoista näitä on turha etsiä. Limicolarioiden hinnat pyörivät yleensä 20€ paikkeilla per kotilo. Itselläni kävikin hyvä tuuri kun sain oman laumani eurolla kappale.


Lauma asuu väliaikaisesti keksirasiassa. Pitää huomena kaivella noille varastosta isompi boksi.


Lähiaikoina on tulossa vielä kaksi achatina reticulata (albiino) poikasta, mutta sen jälkeen pidän taukoa uusien kotiloiden hankinnassa.

risteytyskotilo Feikki (oma kasvatti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)