sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Asiaa poikasista ja muistutus arvonnasta


Limonan poikasia on enää viisi jäljellä. Perjantaina iltatarkastuksella huomasin yhden japsin kuolleen päivän aikana. Japsi oli pullea ja terveen oloinen, joten kuolema tuli yllätyksenä. Mutta eipä voi mitään.
Tänäaamuna löytyi myös mada kuolleena. Tämän kuolema oli odotettavissa, sillä poikanen jäi parissa päivässä kasvussa pahasti muista jälkeen. Tukiruokinnalla tätä olisi toki voinut koittaa hengissa pitää, mutta mieluummin annan luonnon hoitaa hommansa ja karsia heikot pois joukosta.
Harmittavaa että poikueesta on jo kolme pikkuista kuollut. :(
Jäljellä olevat viisi japsia ovat kaikki hyvissä voimissa ja toivon mukaan kukaan ei enää joukosta pois karsiudu.

Rumban poikueen osalta kävi sen verran kivasti, että toinen luonnonharmaa poikanen on kuitenkin tyttö. Näytti tosiaan välillä jo pojalta, mutta "muuttui" kuitenkin takaisin tytöksi. Neljä urosta kuitenkin etsii vielä kotia. Ota yhteyttä mikäli kiinnostaa.
Myös yksi naaras (mahdollisesti Tildan poikanen) tulee myyntiin, kunhan selviää mitkä kaksi tyttöä varaaja itselleen ottaa.

Tänään on paljon tekemistä luvassa, sillä ohjelmassa on lampaiden kerintä (kerinnästä tulossa myöhemmin vielä oma postaus). Lisäksi keltaisen poikasen varaajat tulevat katsomaan pupua.

Muistutuksena vielä, että perjantaihin saakka ehtii vielä osallistua arvontaan. Arvontahan on avoin kaikille, myös anonyymeille.
Arvontaan osallistuakseen täytyy kertoa millaisia postauksia blogiin haluaisi ja sitä kautta onkin tullut jo monta hyvää ideaa tulevien postausten varalle.
Lähiaikoina on tulossa postaus ainakin seuraavista aiheista:
- Kanien ruokinta
- Hauskat ilmeet (yleisesti kaikkien meidän eläinten hauskat kuvat)
- Kanien tarvikkeet (luultavasti otan mukaan myös marsujen tarvikkeet)
- Miten meille tuli kaneja (ehkä voin tehdä myös muista eläimistä)
- Kanien hoitorutiinit (mahdollisesti teen tämän yleisesti koko eläin laumasta)
- Video kaninpoikasista
- Kanien kantoaika

Myös muut toiveet kirjaan ylös ja pyrin toteuttamaan. :)
Ja tiedoksi vielä arvontaan osallistuville, että postaustoiveitahan ei ole pakko noin tarkasti esittää. Eli voi toivoa ihan vain yleisellä tasolla esim. "postauksia marsuista", "kuvapostauksia" yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)