lauantai 4. toukokuuta 2013

VauvojaEilen illalla Rumba nyppi karvaa ja valmisteli pesää, joten aika arvattavissa oli mitä aamulla häkistä löytyy.
Vauvojahan siellä tietenkin oli. Tänään tuli tiineyspäiviä 30 täyteen. Mahan koon perusteella osasin jo arvaillakin etteivät poikaset siellä ihan 31. päivää pysy.
Koville oli tainnut synnytys ottaa, sillä Rumba oli edelleen hyvin nuutuneen oloinen. Ruoka ei kelvannut ja kipujakin näytti edelleen olevan. Toivottavasti tuosta pian piristyy.

Pikaisen tarkastuksen mukaan poikasia näytti olevan 7. En viitsinyt vielä Rumbaa kamalasti häiritä, joten tutkin pesän tarkemmin myöhemmin tänään. Kuolleita en ainakaan huomannut, mutta en pesää pohjia myöten tutkinutkaan. Iltapäivällä sekin sitten selviää.

Puolet lapsista oli tummia ja puolet vaaleita. Tummista ilmeisesti tulee niitä luonnonharmaita, mutta vaaleiden väreistä ei ole hajuakaan.


Yhden lapsosen otin käteen ja sen väri ainakin yllätti kovasti. Poikanen oli muuten vaalea, mutta toinen puoli päästä oli tumma. Joku alikuvioitunut japsiko kyseessä?

Petsiessähän joskus taannoin noita värejä kyselin ja siellä sanottiin Rumba - Touho yhdistelmästä tulevan luonnonharmaita. Juttua tosin vähän hankaloittaa se, että Touhon emän väri ei ole tiedossa (isä on touhon tavoin musta otter). Minulla on kyllä emästä kuva, mutta petsiessäkään ei osattu väriä tarkasti sanoa (epäiltiin isabellaa tai madaa). Eikä tullut Touhoa ostaessa tuota väriä kysyttyä.

Kunhan karva alkaa kasvaa, niin eiköhän värien suhteen vähän viisastu.

Poikasia on paljon, joten varmaan niitä tulee vielä menehtymään. Varsin ison poikueen Rumba sai, kun itse on pienestä poikueesta ja Touho ilmeisesti samaten. Vaikka saihan Lunakin viime kesänä 7 poikasta, ja on kuitenkin hermeliini.

Väsynyt äiti

Nyt vain toivotaan että mahdollisimman moni poikasista selviää ja kaikki menee muutenkin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)