tiistai 14. toukokuuta 2013

Silmät aukiAamuisella poikastarkastuksella huomasin, että ensimmäiseltä pikkuiselta oli silmät alkanut aueta. Kyseessä oli joukon pienin, madagaskar värinen poikanen. Muilla ei ollut vielä silmiä auennut, mutta sen näköisiä ovat että saattavat aueta koska tahansa. Huomenna varmasti on jo useampi silmäpari vastassa. :)


Tildan nakkikin kehittyy kovaa vauhtia ja värikin alkaa jo näkyä hyvin. Varsin valkoinen kaveri tästä on tulossa. Ruskeaa ei näy selän viirun ja silmien ympärysten lisäksi juuri muualla.
Maha poikasella on ihan valtava, mutta niinhan ne yksinäisillä poikasilla tuppaavat olemaan. Olen nähnyt Tildan parikin kertaa imettämässä, joten saattaa olla että se imettää useammin kuin sen pari kertaa vuorokaudessa.

Tilda
Erittäin tarkka Tilda ainakin poikasestaan on. Joka kerta kun olen poikasta käsitellyt, se käy useaan otteeseen tarkastamassa onko poikanen vielä tallessa.

Nakin koti
Limona on alkanut myös rakentaa pesää. Poikasten tosin pitäisi syntyä vasta parin viikon päästä, joten saa nähdä onko kyse taas valeraskaudesta. Kolmatta kertaa en Limonaa ainakaan enää astuta. Jos nyt ei poikasia tule, niin seuraavan kerran yritetään vasta ensikesänä (tai sitten ei enää ollenkaan).


Limonan pesät on aina hauskan näköisiä, sillä se tykkää tehdä niihin katon. Ensimmäisille poikasilleenkin se teki alunperin katollista pesää, mutta jätti sen kuitenkin lopullisesta versiosta pois.


Luna on asunut ulkohäkissä nyt viikon ja pakko todeta että sillä on todella yksinkertainen elämä. Sillä on häkin yläkerrassa muoviboksi, jossa on purua ja heinää. Suurimman osan päivästä Luna istuu boksissa hievahtamatta. Se on jopa tehnyt boksin yhdestä kulmasta vessakulmauksen, josta kaikki pissat ja papanat löytyy.
Häkissä pitäisi olla kyllä muutakin tekemistä, mutta ilmeisesti ajan viettäminen boksissa on huippu hauskaa.


Parin viikon sisällä saa lampaatkin jo keritä. Jos vaan aikaa ja jaksamista riittää, niin niille olisi tarkoitus rakentaa kerintäteline. Makuulla keritseminen on aina hirveä taistelu, joten teline helpottaisi kovasti.


4 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)