maanantai 6. toukokuuta 2013

Poikasten kuulumisia

Poikaset ovat nyt kahden päivän ikäisiä ja edelleen kaikki ovat elossa. Katselin tosin, että yksi tumma kaveri on huomattavasti muita pienempi. Ruokaa se nähtävästi on saanut, mutta saattaa olla että joukosta silti vielä pois tippuu.
Värit näillä alkaa jo hiljalleen erottua, vaikkakin edelleen aika arvailuksi menee.


Yksi poikasista on kokonaan tumma. Voisikohan tästä tulla musta?


Neljä poikasista on tummia, mutta niiden vatsa, korvien sisustat ja osalla myös jalat on vaaleat. Musta otter näistä tulisi mieleen, mutta kai näistä niitä luonnonharmaitakin voisi tulla (?).


Yksi poikanen on harmahtava. Isabella tuli mieleen, mutta en tiedä onko se edes mahdollinen tästä yhdistelmästä...


Kaksi poikasta on tälläisiä harmahtavanrusehtavankellertäviä. Ainakin omaan silmääni nämä näyttäisivät olevan eri värisiä kuin tuo harmahtava, mutta voivat kyllä olla saman värisiäkin sen kanssa.
Näistä en osaa mitään väriarvausta heittää.


Viimeinen poikasista on oma lempparini. Vaalea poikanen, jolla toinen puoli päästä tumma. Tästäkään en yhtään osaa sanoa mitä voisi tulla. Jotain alikuvioitunutta japsia mietin, mutta en sitten tiedä...

Jos joku lukija noista väreistä osaa jotain sanoa, niin kaikki tieto on tervetullutta. Itse en noita värejä osaa noin nuorista poikasista vielä sanoa.

Tildallehan oli myös mahdollisesti lapsia tulossa, mutta alkaa näyttää siltä että ei kantavana ole. Vahinkoastuminenhan tapahtui samana päivänä kun Rumba astutettiin tarkoituksellisesti. Nyt olisi siis jo 32. tiineyspäivä menossa, joten en usko että kantavaksi on tullut. Ihmettelen kuitenkin sitä, että on poikia kohtaan ollut varsin äkäinen ja mahakin on aikas iso (niin se tosin on ollut koko talven).
Lupat olivat tosin yhden yön olleet lampolassa karkuteillä, kun äiti ei ollut muistanut laittaa tuolia niiden oven eteen tönköksi. Taitaa kuitenkin olla aika epätodennäköistä, että kukaan sitä olisi verkon läpi astunut.

Limonan tiineys on sekin edelleen arvoitus. Viikko sitten se astutettiin uudelleen, kun ensimmäisestä kerrasta oli tyhjäksi jäänyt. Pari päivää astutuksen jälkeen näin sen kuitenkin tekevän pesää ja päättelin ettei tyttö ole kantavaksi vieläkään tullut. Sen jälkeen olen sitä päivittäin pitänyt Rollen kanssa yhdessä, mutta Limona ei ole antanut Rollen astua. Viimepäivinä Limonasta on tullut todella kiukkuinen Tildaa kohtaan ja se hätistelee sitä jatkuvasti. Yllättäen ilmennyt kiukkuisuus saattaisi tiineyteen viitata. Saapa siis nähdä miten käy.

Sitten siirrytään vähän surullisempiin asioihin. Blogin pidempiaikaiset lukijat varmaan muistavatkin, kuinka ihanainen Mersu marsu kuoli marraskuun alussa.
Maa oli silloin vielä sula, joten Mersu saatiin haudattua ongelmitta. Haudalle ei kuitenkaan ehditty tehdä mitään sen kummempaa ennen kuin lumi tuli maahan.
Nyt kun lumet taas sulivat, ne paljastivat karun haudan.


Päätimmekin siskon kanssa laittaa haudan hieman parempaan kuntoon.
Tälläinen siitä sitten tuli.Hautakiveksi löytyi varastosta aito marmorilaatta, johon sisko taiteili permanenttitussilla tekstit. Muutamat sinivuokotkin istutettiin koristeeksi. Nyt sai Mersu arvoisensa hautapaikan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)