keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Paljon pupuvauvoja

Otin nuorimmaisista poikasista yksittäiskuvat aamutarkastuksen yhteydessä ja tässä ne tulevat.
Ikää poikasilla on nyt se kaksi vuorokautta.

Kuusi ensimmäistä poikasta ovat erilaisia km japseja ja kaksi alinta luultavasti keltaisia. Oletuksena olisi, että viimevuoden tapaan mukana olisi keltaisiakin. Nämä on kuitenkin aika harmaita, joten saa nähdä ovatko kuitenkin esim. madoja.
Japsejen väreihin olen tosi tyytyväinen. Noillahan ei mitään selkeitä raitoja ole, mutta tykkään tuollaisista "maastokuvioisista".

Kokoeroja poikasissa on paljon ja varsinkin yksiväriset ovat huomattavasti muita pienempiä. Etenkin tuo, jonka kuva on viimeisenä on hyvin pieni. Luultavasti ainakaan tämä kaikkein pienin ei tule montaa päivää enää elämään.Rumba ja Tilda lapsineen käväisivät eilen sisällä. Poikasia jännitti kamalasti, eivätkä ne uskaltaneet juurikaan liikkua. Toisaalta ihan hyvä, sillä sain kivoja kuvia joissa kaikki lapset ovat rivissä. Harmittaa vaan, että kuvien laatu on todella surkea. Kamerasta ei tunnu löytyvän mitään asetusta, millä saisi sisätiloissa tarkkoja kuvia.


Ei huomaa yhtään, että valkoinen pupu on muita viikon nuorempi. On se muita vauvamaisempi, mutta pysyy silti hyvin menossa mukana. Vaavi ei ole myöskään enää niin lihava kuin ennen. Syynä siihen on se, että pupujen yhdistämisen jälkeen Rumban poikaset ovat alkaneet imeä myös Tildalta maitoa.


Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että toinen luonnonharmasta poikasista on kuitenkin poika. Sillä tuo sukupuoli on ollut kokoajan vähän epävarma, mutta nyt se on alkanut näytttää enemmän pojalta kuin tytöltä.
Eli poikueessa on kuusi poikaa ja kaksi tyttöä, kiva. Toivottavasti pojatkin kuitenkin löytävät uudet kodit itselleen. Pojat vaan eivät oikein tunnu kenellekkään kelpaavan, vaikka luonteeltaan yleensä tyttöjä mukavampia ovatkin.


Kotiin jäävään pikkuiseenkin on tullut muutos. Japsi lähtee uuteen kotiin ja mada jää meille. Mada on tosi mukava luonteeltaan ja on myös kiva ulkonäöltään. Isikin sanoi että tätä ei saa myydä, joten koska on kaikki siihen tykästytty, se jää itselle. Nimeä pikkuiselle pitäisi alkaa miettiä. Viralliselta nimeltään tyttö on Valloittava Valssi, mutta eipä tätä miksikään Valssiksi ainakaan aleta kutsua.
Kovasti houkuttaisi pitää myös joku kiva japsi tyttö Limonan poikueesta, mutta saapa nähdä. Kaneja kuitenkin on talvella jo yhdeksän (vaikka eikös kymmenen olisi kiva tasaluku?). Noita uroksiakin on poikasissa sen verran paljon, että eivät välttämättä mene kaikki kaupaksi. Ei tiedä kuinka monta joutuu kotiin jäämään.

Tämän viikon sunnuntaina olisi muuten lampaiden kerintä vuorossa. Viimekeväänä ne kerittiin 28.5. eli vähän myöhässä kerintä on. Kuuma noilla näyttää villapaidoissa olevan, joten varmasti helpotus saada takki pois päältä. 
Mitään kerintätelinettä ei taida tullakaan, vaan edelleen makuulta ne keritään. Nuo on sen verran tyhmiä, että varmaan vaan hirttäisivät itsensä jos päästään jossakin kiinni olisivat. 

2 kommenttia:

  1. Voi ei! Aivan ihania! Mahtuisko meille kolmas kani... C:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan sitä yksi uusi kani joukkoon mahtuu :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)