maanantai 27. toukokuuta 2013

Lisää vauvoja


Kevään (ja samalla koko vuoden) viimeiset poikaset ovat syntyneet!
Eilen sain jo varmistuksen Limonan tiineydestä, kun tunsin potkuja sen vatsassa. Illalla pystytinkin kopin nurkkaan aitauksen, jonne Limonan laitoin erilleen muista.
Tälle päivälle oli ohjelmassa Tampereen reissu, jonne lähtö olisi aikaisin aamulla. Ennen lähtöä kävin pikaisesti tarkastamassa tilanteen ja huomasin kaksi asiaa. A) Limona oli hypännyt aitauksestaan samalle puolelle muiden kanssa ja B) poikaset olivat syntyneet. Muuta en sitten ehtinytkään katsoa ennen kuin oli jo pakko lähteä.

Noin tunti sitten palasin kotiin ja menin heti tarkastamaan mikä on tilanne kanilassa. Tutkin pesän ja sieltä löytyi 8 poikasta ja kaikki olivat elossa. Pari poikasta oli varsin pieniä, joten saa nähdä selviävätkö.
Väriskaala oli juuri sellainen kuin toivoinkin, eli enimmäkseen keltamusta japseja siellä oli. Vain kaksi poikasta näyttäisi olevan keltaisia. Nekin olivat kyllä vähän siinä ja siinä värin suhteen. Periaatteessa niistä voisi tulla hyvin vajaa kuvioisia japseja, mutta luultavasti kyseessä on kuitenkin kaksi erittäin nokista keltaista.

Poikasten tilanyteen tekee jännäksi se, että pesä on nyt sitten tosiaan samassa tilassa jossa elää Limonan lisäksi Rumba ja Tilda + 9 poikasta. Tarkkailin tilannetta jonkin aikaa ja näyttäisi siltä ettei Limonaa asia pahemmin haittaa. Se ei välittänyt tippakaan vaikka Rumba ja Tilda hääräsivätkin pesän lähellä. En taida asialle siis mitään tehdä. Turha pesän ympärille mitään aitaa on rakentaa, jos Limona kerran haluaa olla samassa laumassa perheensä kanssa.

Limonan tiineys oli hyvin outo, sillä se tosiaan rakensi pesää jo pari päivää astutuksen jälkeen. Sitten se piti muutaman viikon tauon ja alkoi taas rakennella pesää. Yleensä tälläinen viittaa valeraskauteen.

2 kommenttia:

 1. eikö noilla oo kylmä pelkän oljen päällä? ja miks ne on tommosessa tyhmässä kipossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin kuvan pesätarkastuksen yhteydessä, eli siirsin poikaset hetkeksi pois pesästä kauhaan.
   Pesässä niillä on toki myös emon karvaa lämmikkeenä. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)