keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Lämmin päivä


Mittari näyttää varjossa tälläistä lukemaa, eli ihan mukava ilma tänään.

Kauniista säästä huolimatta päivä on alkanut hieman surullisissa merkeissä. Menin heti aamulla tallille (joskaan en tallitöitä tekemään, vaan haravoimaan) ja sainkin sitten heti kuulla että yksi tallin hevosista joudutaan lopettamaan. Kyseinen poni on ollut yksi lempihevosistani jo pitkään, joten onhan tuo aika harmittava juttu. Sainpa ainakin nähdä ponin vielä sen viimeisenä elinpäivänä.

Kotiin palattuani menin heti ensimmäiseksi tarkastamaan Rumban poikasia, kun en sitä aamulla ehtinyt tehdä. Kuten vähän osasinkin jo odottaa, pieni tumma poikanen oli yön aikana kuollut. Nyt on siis kahdeksan poikasta jäljellä ja ne voivat kaikki oikein hyvin.

Poikasten värit ovat alkaneet erottua vähän paremmin nyt, kun karva on alkanut kasvaa. Tummista poikasista yksi on täysin musta. Kolmesta muusta en vieläkään osaa sanoa ovatko mustia ottereita vai luonnonharmaita. Ottereilta nuo kuitenkin eniten näyttävät.
Vaaleista poikaista yksi on selvä mada ja kyllä tuo yksi ilmeisesti on alikuvioitunet km japsi. Yksi poikanen on todennäköisesti keltainen. Viimeinen on joko mada otter tai nokinen keltainen.

Poikasista ei varsinaisesti ollut tarkoitus itselle yhtäkään jättää. Olen kuitenkin vähän ajatellut, että tuo japsi saattaisi itselle jäädä. Jos tuo yksi poikanen paljastuu mada otteriksi, niin se on myös toinen jota voisi itselle harkita. Jos meille näistä joku jää, niin sen on ainakin ehdottomasti oltava naaras. Yhtäkään urosta meille ei enää mahdu.Hetki sitten oltiin marsujen ja Touhon kanssa ulkona. Marsuilla oli kevään toinen ulkoilukerta, mutta edelleenkään eivät oikein ulkoilusta pitäneet. Kun on asunut pitkän talven sisällä, niin ulkoilmaan tottuminen vie aikaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)