maanantai 27. toukokuuta 2013

Eläinhaaveita

Päätin kirjoittaa tänne kerrankin hieman erilaisemman postauksen, varsinkin kun viimeaikoina on ollut lähinnä vaan pupuista juttua.
Eli tässä tulee postaus siitä, millaisia eläimiä haluaisin tulevaisuudessa omistaa. Tämä oli aika vaikea tehdä, sillä oikeastaan haluaisin omistaa kaikkia mahdollisia (ja mahdottomia) eläimiä. Postaus keskittyykin lähinnä niihin suurimpiin eläin haaveisiin.


Hevonen
Hevosen olen aivan varmasti jossakin vaiheessa hankkimassa. Ihan perus suomenhevosta olen ajatellut ja sille sitten kaveriksi vaikka ajoon soveltuva shettis. Myös tinker on ollut monet vuodet haaveena, joten todennäköisesti tulen sellaisenkin joskus omistamaan. Ravihevostallilla töissä ollessani ehdin ihastua lämminverisiin, enkä pidä sellaistakaan aivan mahdottomana vaihtoehtona. Ihan hyvin voisin ex-ravurin ottaa. Lämppärin pitäisi kuitenkin olla omaan silmääni nätin näköinen. Aika monet lämppärit on varsin ruman näköisiä ja sellaista en itselleni haluaisi.
Lämminveristä lukuun ottamatta pidän yleisesti ottaen eniten astetta jykevämmistä hevosista. Kisaamisesta en ole kiinnostunut, joten sen puolesta omaan käyttötarkoitukseeni soveltuisi vaikka raskas työhevonenkin.
Poneista en mitenkään erityisesti välitä. Kivan värinen (ei siis mikään perus musta/ruunikko) shettis kuitenkin kelpaisi. Monet vuodet olen kuolannut myös ruunikoiden, läsipäisten welsh ponien kuvia. Sellainen olisi aika kiva.


Lehmä
Lehmä ei ehkä tule ihan jokaiselle mieleen, kun kysytään mitä eläimiä itselleen tulevaisuudessa haluaa. Olen kuitenkin hyvin varma, että tulen vielä joskus lehmän/lehmiä omistamaan. Eniten tykkään suomenkarjasta. Kyytöistä ja lapinlehmistä kelpaisi millainen yksilö tahansa. Länsisuomenkarjan edustajan tulisi olla kauniin kellanvaalea. Ne tavalliset ruskeat ei oikein iske. Jersey rotuisiin lehmiin olen myöskin tykästynyt.
Lehmien lisäksi haluaisin vielä jonkin valtavan suuren lihasonnin (härkänä ehkä kuitenkin), jolla voisi vaikka ajaa.
Pelkiksi lemmikeiksi eivät lehmät olisi tulossa, vaan ihan lypsettäviä lehmiä haluan. Maitoa en kylläkään pahemmin juo, enkä varsinkaan suoraan lehmästä lypsettyä (ihan kamala maku). Eiköhän kuitenkin parin lehmän maidon saa johonkin kulumaan ja ainahan sen voi lahjoittaa jollekin maitoa enemmän arvostavalle.


Koira
Tottakai koirakin on oltava. Rotukoirissa lemppareita on erilaiset paimenkoirat ja laumanvartijat. Tietynlaisista sekarotuisistakin pidän. Jos nyt olisin rotukoiraa hankkimassa, niin bordercollieen luultavammin päätyisin. Sekarotuisista unelmakoira olisi bordercollien ja australianpaimenkoiran risteytys. Suomenlapinkoira on sekin yksi lempirotuni, ehkä sellainenkin tulee joskus hankittua.
Pikkukoirista en pahemmin välitä, sillä kyllä koiran kuuluu olla kissaa isompi.


Hieno kissa
Sana "hieno" siksi, että meillä on kyllä jo kissa, mutta se ei ole yhtään sellainen mistä oikeasti tykkään.
Tykkään pitkäkarvaisista kissoista ja sellaisen tulen joskus hankkimaan. Erityisesti norjalainen metsäkissa kiinnostaisi. Pörrö oli lähes täydellinen norjis kopio, vaikka vain puoliksi sellainen olikin. Tykkäsin paljon Pörröstä ja mieluusti ottaisin uudelleen norjiksen.

Fretti
Freteistä olen tykännyt aina ja oman lauman hankin hyvin varmasti joskus tulevaisuudessa. Siinä mielessä nämä on hieman haastavia, että tulen luultavasti omistamaan aina myös jyrsijöitä ja kaneja (joille fretti siis on vaaraksi). Eiköhän muutamalle fretille kuitenkin jostain oma tila järjesty.


Papukaija tai muu lemmikkilintu
Värikäs ara papukaija, joka osaisi hieman puhuakin, olisi unelmien täyttymys. Ehkäpä kuitenkin aloitan ensin pienemmistä ja vähemmän vaativista lajeista. Neitokakadut on ihan kivoja ja jos mennään vielä pienempiin lajeihin, niin harlekiinipeipoista tykkään myös. Ihan perus undulaattikin olisi tervetullut.


Riikinkukko
Albiino riikinkukko olisi varsin mahtava, mutta toki ihan tavallinenkin kelpaisi. Kyllä tälläisen paljon mieluummin ottaisin kuin tavallisia kanoja. Ei perus kanoissakaan mitään vikaa ole, mutta riikinkukko erottuisi pihasta paremmin, eikä sitä välttämättä haukka tai kettu ihan ensimmäiseksi nappaisi.

Käärme
Käärmeenkin ottaisin oikein mielelläni. Viljakäärmeistä sun muista en oikein perusta, vaan ihan kunnon jättikuristajakäärme sen olla pitää. En ole pahemmin käärmeisiin kuitenkaan perehtynyt, joten sellaista tuskin ihan lähivuosina on tulossa. Joskus kuitenkin.
Pakastettujen jyrsijöiden pito omien ruokien kanssa pakastimessa ei ainakaan tuottaisi ongelmaa, noihin on tullut eläinkaupassa totuttua.

Yllä mainittujen eläinten lisäksi haaveilen toki monesta muustakin eläinlajista. Näiden perus hamstereiden ja rottien lisäksi olen hyvin kiinnostunut kaikista eksoottisemmista lemmikeistä. Ketut, pesukarhut, haisunäädät yms. kuuluvat ehdottomasti toive eläinten listalle.
Niitäkään eläinlajeja, joita meillä jo on ei tule unohtaa. Kaneja ja marsuja minulla tulee varmasti olemaan tulevaisuudessakin. Kaneja olisi tarkoitus alkaa joskus kasvattaa ihan kunnolla. Saattaa tosin olla, että kasvatus tulee myöhemminkin painottumaan pelkkiin risteytyksiin. Ehkäpä jotain esteristeytys kasvatusta voisi joskus miettiä.

Kuten tästä postauksesta varmaan huomaa, tulee minulla jossakin vaiheessa olemaan ihan kunnon eläintarha kotonani. Se ei välttämättä ole tässä tapauksessa huono asia, sillä en pidä mahdottomana että pistaisin joskus pystyyn jonkinlaisen kotieläinpihan. Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)