maanantai 20. toukokuuta 2013

16vrk ja 9vrkRumban lapsilla on ikää 16vrk ja pikkuiset ovat alkaneet jo tehdä retkiä pesän ulkopuolelle. Eilen siivosin niiden pesän, joka oli jo aika likainen. Säästin ihan vähän vanhoja heiniä, mutta muut oli heitettävä pois. Pikkuiset vetivät siitä herneet nenään, eivätkä suostuneet jäämään vääränhajuiseen pesään. Niinpä ne siirtyivät laatikon viereen.
Osa poikasista päätti myös ahtautua väliseinän raoista Tildan puolelle. Koko eilisen illan niitä saikin olla nostelemassa takaisin oikeaan osastoon.
Aamuruokinnan yhteydessä löysin pari lapsosta jälleen Tildan puolelta. Vaikutti vähän siltä, että olivat koko yön siellä viettäneet. Laitoin sitten pahvia väliseinän alaosaan, jotta pysyisivät oikealla puolella. Siirtelin pesälaatikkoakin ja poikaset suostuivat muuttamaan takaisin vanhaan pesäänsä.
Hieman myöhemmin menin jakamaan kaneille tuoretta ja huomasin yhden poikasen puuttuvan. Poikasta ei näkynyt missään, vaikka kaivelin pesän lähellä olevia heiniä. Tildankaan puolella ei näkynyt ylimääräistä liikettä. Lopulta tuli mieleen tarkastaa Tildan pesä ja sieltähän kadonnut pikkuinen löytyi. Poikanen oli jostakin raosta päässyt Tildan puolelle, mutta ei ollut ilmeisesti enää päässyt takaisin. En tiedä oliko itse löytänyt pesän vai oliko Tilda sen sinne ohjannut. Siellä poikanen kuitenkin tyytyväisenä nukkui Tildan lapsen kyljessä.

Heti kun Tildan poikanen avaa silmänsä, olisi Rumba pesueineen tarkoitus yhdistää samaan tilaan niiden kanssa. En usko mitään ongelmia tulevan, sillä Tilda on käynyt pariin otteeseen omatoimisella vierailulla Rumban puolella. Yhtenä päivänä löysin molemmat tytöt istumassa Rumban pesän vieressä.
Uskoisen myöskin Tildan alkavan yhdistämisen jälkeen imettää Rumbankin poikasia, kuten toiveissa olisi.


Tildan poikanen on 9 vrk vanha, eli viikon Rumban poikasia nuorempi. Kooltaan se on kuitenkin saman kokoinen kuin Rumban poikaset. Itseasiassa se on jopa suurempi, kuin Rumban pienin poikanen.
En edes halua kuvitella millainen pullero tästä vielä tulee...

Tämän viikkon aikana olisi tarkoitus selvittää Rumban poikasten sukupuolet. Hieman niitä on jo katseltu, mutta vielä ei oikein selvää saatu.
Koteja pikkuisille on jo mukavasti tiedossa. Keltainen poikanen on jo varattu, oli sukupuoli kumpi tahansa. Kaksi tyttöpoikasta on myös jo varattu ja mikäli tyttöjä riittää, lähtee toiseenkin paikkaan mahdollisesti kaksi tyttöä. Toivottavasti tyttöjä nyt olisi sen verran, että kaikille varanneille niitä saataisiin riittämään ja itsellekin voisi yhden jättää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)