keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Valeraskaus?


Varsin jännittäväksi alkaa noiden luppien poikasasiat mennä. Eilen kopista löytyi nypittyjä, valkoisia karvoja. Rumban mahakarvat ovat tummia, joten joko Limona tai Tilda oli karvoja nyppinyt. Kenenkään noista kolmesta ei pitäisi vielä tässä vaiheessa karvoja nyppiä, joten valeraskautta epäilisin.
Tarkastin Limonan ja Tildan vatsat, jotta näkisin kummalta karvoja puuttuu. Tildalla oli selvä kalju läntti, mutta se on viimeaikoina repinyt paljonkin karvaa, joten paha sanoa oliko syyllinen nytkin. Limonalta ei varsinaisesti näkynyt karvoja puuttuvan, mutta joissakin kohtaa karva oli kuitenkin aika harvaa. Nypitty määrä oli sen verran pieni, että voisi Limonaltakin olla peräisin.
Rolle kävi tänään tytöillä kylässä valjaissa ja kaikki käyttäytyivät ärtyisästi sitä kohtaan. Tosin jos jollakin noista on valeraskaus päällä, niin eiväthän ne silloin poikia hyväksy. Ihan mukavaa arvausleikkiä alkaa näiden tiineys olla. Se nyt ei mitään haittaisi, vakka Tilda ei lapsia saisikaan, mutta Limona saisi kyllä poikasia pyöräyttää. Limonan osalta asia tosin selviää luultavasti ensiviikolla. Poikasia pitäisi syntyä 21.-23. päivä, jos jotain on syntyäkseen. Viime vuonna Limona alkoi tehdä pesää vajaa viikko ennen synnytystä. Mikäli tänäkin vuonna noudattaa samaa kaavaa, niin ensiviikon lopulla sen pitäisi alkaa pesää rakennelle.


Ja sitten ihan eri aiheeseen.
Blogiin on viimeaikoina liittynyt kivasti uusia lukijoita ja nyt lukijoita onkin sitten jo 14. Jonkinlaista arvontaa olen tässä suunnitellut, mutta varmaankin toteutan sen vasta sitten kun saadaan 20 lukijaa täyteen.
Palkinto tulee luultavasti olemaan kaniaiheinen. Blogi kuitenkin on painottunut pupuihin ja suurimmalla osalla lukijoistakin taitaa kani olla. Pitää alkaa jotain kivaa palkintoa miettimään, vaikka menee kyllä varmasti vielä aikaa ennen kuin 20 lukijaa saadaan kokoon.

1 kommentti:

  1. Kanit hyvin usein tekevät pesän ensimmäisen kerran juuri viikko ennen synnytystä. Meillä yleensä 7-8 vuorokautta ennen poikasten syntymää. Sitten pesä tuhotaan ja uusi rakennetaan juuri ennen vauvojen syntymää :)

    Kanit voivat muuten valeraskaillessaan nyppiä karvoja toinen toisiltaan - ne karvat on siis voinut nyppiä joku kani toisen kanin selästä/pyllystä.

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)