perjantai 26. huhtikuuta 2013

Toisilla onnistuu, toisilla ei

Meillä ei ole vieläkään pikkupupuja, vaikka Limonalla 34. tiineyspäivä menossa. Mikäli tänäänkään ei poikasia kuuluu, pitää alkaa jo huolestumaan. Mahtaakohan eläviä poikasia enää tullakaan, kun näin pitkälle on synnytys venynyt.
Aamulla löytyi häkistä hieman nypittyjä karvoja, mutta nekin olivat ympäri häkkiä, eikä pesässä. Ruokaansa Limona ei oikein syönyt, mikä toivottavsti viittaisi lähenevään synnytykseen. Muuten pupu oli ihan normaali, eli ei pitäisi kipuja olla.

Toisilla sentään poikasten teko onnistuu. Kotilot olivat pari viikkoa sitten munineet ja tänään poikaset olivat alkaneet kuoriutua. Ennen jouluhan löysin jo kerran noita munia (joista silloin blogiinkin kirjoittelin), mutta niistä ei mitään koskaan tullut.
Poikasten vanhemmista ei ole mitään tietoa. Voivat olla rodazi-aksu risteytyksiä tai puhtaita aksuja (jolloin tosin näiden vanhemmat ovat sukua toisilleen). En kuitenkaan enää kotiloita myyntiin kasvata, vaan ihan itselle lemmikiksi, joten puhdasrotuisuudella tai sisäsiittoisuudella ei ole väliä.


Munia, sekä jo kuoriutuneita poikasia hautomopurkissa.


Kaksi vastakuoriutunutta, nuppineulan pään kokoista pikkuista. Vaikea uskoa että näistäkin voi kasvaa nyrkin kokoisia möllyköitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)