tiistai 16. huhtikuuta 2013

Siivoilua, kesän odottelua ja marsun laihdutuskuuri


Vaihdoin eilen luppien kopissa kaikki purut ja muutenkin tein kunnon suursiivouksen. Käytin tuota klapikoneeesta tullutta purua ja kuten kuvasta huomaa se on varsin punertavaa. Koostumukseltaankin tuo on sen verran karkeaa, että tulee ihan joku terraarion pohjamateriaali mieleen. Haju purussa on jostakin syystä vähän tunkkainen, mutta muuten tykkään siitä enemmän kuin Agrimarketin purusta.

Nyt sitten vain odotellaan, että koppiin saataisiin pikkupupuja kolmen ison lisäksi. Viikon päästä niitä pitäisi Limonalle syntyä, jos on syntyäkseen. Maha tuolla on epäilyttävän pieni viime vuoteen verrattuna. Onhan sillä tässä vielä aikaa kasvaa, mutta viimeksi oli jo tässä vaiheessa paljon suurempi vaikka poikasiakin vain se neljä tuli. Ehkäpä masussa on tälläkertaa vähemmän pikkuisia tai sitten ei vaan muuten ole kasvanut.

Kamala jännitys päällä tuleeko poikasia vai ei. Paljon on tullut petsiestä luettua, kuinka muiden kaneilla on ollut valeraskauksia, jotka on huomattu vasta sitten kun poikasia ei kuulukaan.
Limonan kohdalla ei kuitenkaan pitäisi valeraskaudesta olla kyse, sillä viimeiset kolme viikkoa se on parin päivän välein päässyt tapaamaan poikia, eikä ole osoittanut niihin minkäänlaista kiinnostusta.


Pihasta on lumi sulanut mukavasti ja lampaat ovat päässeet parina päivänä hetkeksi ulos jaloittelemaan. Koitin niistä eilen ottaa kuvia, mutta liikkuivat sen verran nopeasti etten yhtäkään julkaisukelpoista saanut. Ei nuo tosin kovin edustavan näköisikään ole. Villa on rastoilla ja sorkatkin on talven aikana kasvanut turhan pitkiksi. Ensikuussa noita pääse trimmailemaan, jos vaan ilmat lämpiää.


Ilona laitettiin viimeviikolla laihdutuskuurille, sillä se alkoi muistuttaa ilmapalloa. Leuan alle oli myöskin muodostunut heltta. Ilonalla on ilmeisesti todella hyvä rehunkäyttökyky tai sitten sillä on luontaista taipumusta lihomiseen. Ei meillä muut marsut ole noin lihavia sentään koskaan olleet, vaikka välillä hieman tukevassa kunnossa ovat olleetkin. Viola syö täysin samat ruuat kuin Ilonakin, mutta on silti jopa vähän normaalia laihemmassa kunnossa. Yksi syy on kyllä se, että Ilonalla on tapana hotkia ensin oma ruokansa ja sitten varastaa vielä Violan ruoka. Toivon mukaan laihdutuskuuri tuottaa tulosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)