keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Pesän tekoa

Poikasista ei ole edelleenkään tietoakaan (32. päivä menossa), mutta pesä on sentään rakennettuna.
Aamulla menin kahdeksan aikoihin tarkistamaan tilanteen ja Limona löytyikin samalta puolen verkkoa Tildan ja Rumban kanssa. En oikeastaan edes tiedä mistä se sinne oli päässyt, sillä tuskin se ylikään on saanut hypättyä. Jostakin raosta ilmeisesti oli saanut itsensä läpi tungettua. Annoin niiden siinä sitten olla yhdessä, kun mitään merkkiä poikasten tulosta ei ollut. Kiinnitin huomiota siihen, että Limona oli kovin kiukkuinen molempia tyttäriään kohtaan. Se lähti molempia kerran jahtaamaan ja nyppäsi selästä tukon karvaakin pois.
Ajattelin jättää Limonan omaan rauhaansa ja otin Tildan ja Rumban kokonaan pois kopista. Limona alkoikin välittömästi tehdä pesää. Aamupäivän se sitä rakenteli kovalla innolla, mutta kahdentoista jälkeen ei ole enää osoittanut minkäänlaista kiinnostusta pesää kostaan. Karvoja se ei pesään nyppinyt, mutta heiniä sinne kovasti kuljetteli ja purua kasasi.
Poikasia pesässä ei ole, sen olen tarkastanut pariinkin otteeseen. Toivon mukaan syntyvät yön aikana, alkaa olla tiineys jo sen verran pitkällä.

Rumba ja Tilda muuttivat väliaikaisesti kerroshäkin alaosaan, jossa Paskis on tähän saakka majaillut. Olivat varsin huvittavia, kun alkoivat heti häkkiin päästyään rakentaa yhdessä pesää heinistä. Yritin saada sitä videolle, mutta ei oikein onnistunut. Karvoja eivät onneksi nyppineet, joten uskoisin ihan oikeasta tiineydestä olevan kyse. Noilla on menossa 21. tiineyspäivä (tai ainakin Rumballa, Tildasta en tiedä onko kantavana vai ei).

Tässähän tietty tuli sitten sellainen ongelma vastaan, että kaneilla oli yksi häkki liian vähän. Niinpä päädyi viemään Paskiksen, Rollen ja Jirin ulkohäkkeihin asumaan. Kai tuolla ulkona jo sen verran lämmin on öisinkin, että pärjäävät. Onhan niillä talvella lampolassa kylmempikin ollut. Varmaan muutenkin ihan hyvä näin, niin ei ole noilla lupilla poikien hajut häiritsemässä synnytyksiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)