torstai 4. huhtikuuta 2013

Nyt menee hermotTänään heti töistä päästyäni suunnattiin Touhon kanssa kanilaan, jossa poika pääsi Rumban kanssa käytävään vapaaksi. Astutus sujui oikein hyvin ja Touho asti Rumban kolme kertaa onnistuneesti.

Myöhemmin sitten menin ulkoiluttamaan Touhoa pihalle, kun tuolta talon päädystä on jo lumetkin kivasti sulaneet. Päätin sitten viedä lopuksi pojan vielä käymään kanilassa uudelleen, jotta se saisi verkon läpi seurustella muiden pupujen kanssa.
Laskin sitten Touhon lattialle ja sivusilmällä huomasin että Paskiksen häkissä ei näkynyt ollenkaan liikettä, vaikka yleensä poika juoksee heti verkolle.
Tutkin asiaa tarkemmin ja tyhjähän se häkki sitten oli. Eipä tarvinnut kahta kertaa arvata mistä Paskiksen löytää. Siellähän se luppien kopissa loikki iloisesti. Tilda ja Rumba on nyt viimeaikoina olleet hyvin kiinnostuneita pojista ja niillä on vuoronperään kiimaa ja valeraskautta. Tytöt olivat huomanneet että seinän takana on poikakani ja saaneet jotenkin yhden pienen raon tukkeena olleen puukapulan työnnettyä Paskiksen puolelle. Paskikselle on sitten avautunut reitti tyttöjen puolelle.


Otin tuosta raosta kuvankin. Kuvassa vertailun vuoksi pienet kynsisakset (en löytänyt äkkiseltään kanilasta muutakaan hyvää vertailukohdetta).
En tajua miten Paskis on saanut edes päänsä mahtumaan tuosta, saatika sitten loppuvartaloaan. Kukaan muu meidän kaneista ei olisi tuosta mahtunut, mutta Paskis sattuu olemaan varsin hoikassa kunnossa. Näin siinä käy kun yrittää pitää edes yhden kanin hyvässä kunnossa.

Eli lopputulos nyt kuitenkin on se, että Paskis on hyvin todennäköisesti astunut tuolla noita kaikkia kolmea luppaa. Limonan pitäisi olla jo kantavana, joten sen kohdalla mitään vahinkoa ei ole tapahtunut. Rumban taas olin muutama tunti aiemmin ehtinyt astuttaa toisella uroksella. Kertokaa joku viisaampi voiko kaneilla tapahtua kaksoisastutusta? Jos voi, niin tosi kiva että tuokin poikue menee sitten "pilalle".
Tildan poikuesuunnitelmista taas kirjoittelinkin juuri eilen, eli se piti mahdollisesti syksyllä astuttaa Touholla. Joten jos sekin on nyt kantavana, niin tuokin suunnitelma menee sitten metsään.
Kaikenlisäksi Paskishan on Rumban ja Tildan velipuoli (Rolle on kaikkien kolmen isä), eli mahdolliset poikaset olisivat sitten sukurutsattujakin. Kaneilla ei sukusiitos taida ihan hirmu paha juttu olla ja rotukaneilla sitä vissiin jossain määrin käytetäänkin. Itse olen kuitenkin asiaa vastaan, joten ei ole kiva sitten kasvatusperiaatteiden vastaisia poikasia maailmalle lähettää.
Ainahan on toki mahdollista lopettaa turhat poikaset ja isi kyllä voi tarvittaessa lopetuksen suorittaa.

Pitää seurailla tilannetta ja ainakin viimeistää ensikuussa selviää tuleeko "ylläripoikasia" vai ei. Sitten voi miettiä uudelleen mitä noiden poikasten kanssa tekee.
Tildasta en menisi kuitenkaan ihan varmaksi sanomaan, että se ylipäätään on antanut Paskiksen astua. Sen verran kiukuinen se on taas viimepäivinä ollut muita kaneja kohtaan ja lisäksi se tänään rakenteli pesää (=valeraskaus).

Ja Luna ja Paskishan sitten tosiaan vaihtoivat häkkejä, joten ainakaan toista kertaa ei Paskis tyttöjen puolelle pääse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)