sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Nyt kävi näin

Niin siinä sitten kävi, että mitään poikasia ei tullutkaan. Koska poikasista ei eilen aamulla ollut merkkiäkään, otin Limonan kunnon tutkimukseen. Tunnustelin sen vatsaa, enkä tuntenut mitään poikasiin viittaavaa. Uskoisin kuitenkin että tässä vaiheessa kokemattomampikin tunnustelija siellä jotain tuntisi.
Ei siis voinut muuta kuin todeta, että kyse oli koko ajan vain valeraskaudesta. En ymmärrä miten Limona pystyi esittämään näin kauan kantava olevaa. Se oli useaan kertaan oletetun tiineyden aikana tekemisissä poikien kanssa. Välillä poika oli sen häkissä, välillä Limona oli itse pojan häkissä ja välillä molemmat olivat vapaana käytävällä. Aina tuloksena oli vain vihaista murinaa ja karkuun juoksemista. Olematonta vatsaahan olen koko ajan ihmetellyt, mutta ajattelin että poikasia on vain tulossa vähän. Pesää Limona ei ole missään vaiheessa tehnyt, ennen kuin muutama päivä sitten. Todella kummallista.
Olisi tietenkin mahdollista, että poikanen/poikasia olisi syntynyt ja Limona olisi ne jostakin syystä heti syönyt. En kuitenkaan tähän usko, sillä olen tutkinut häkin perusteellisesti eikä missään ole pientäkään merkkiä synnytyksestä. Kyllä jossain olisi edes tippa verta, jos jotain olisi tapahtunut.

Limona astutettiin eilen uudelleen Rollella ja astutus sujui hyvin. Rolle astui tytön viitisen kertaa ja joka kerta kellahti kyljelleen. Luulisi että vihdoinkin jotain tapahtuu. Pariskunta saa olla tänään vielä uudelleen yhdessä, jotta tuo nyt varmasti tulisi kantavaksi.


Viikon päästä onkin sitten Rumban vuoro saada poikasia. Maha sillä on jo sen verran pinkeä, että ihmettelen jos ei kantavana ole. Rumba oli juuri tänään hetken Touhon kanssa yhdessä, eikä ainakaan antanut astua.
Tildallekin mahdollisesti niitä poikasia tulee. Aika varmasti se saa poikasensa pitää, vaikka ne eivät kovin toivottuja alun perin olleetkaan.

Eilen yhdistin jälleen kaikki lupat yhteen laumaan. Saavat olla vielä pari päivää yhdessä ennen kuin Rumban ja Tildan synnytysten takia ne joudutaan taas erikseen laittamaan.
Yhteenpalun kunniaksi siivosin luppien ulkohäkin ja avasin luukun. Varsin tyytyväisiä tuntuvat olevan ulkokauden alkuun.Mainittakoon nyt vielä (ettei kukaan ihmettele), että häkissä on kyllä verkko katto, mutta siivouksen ajaksi nostin sen pois paikoiltaan.

Lampaatkin ovat aloittaneet ulkoilukautensa. Niillä on päivisin ollut takaovi auki ja vapaa pääsy tarhaan. Kovasti ne ovat ulkoilumahdollisuutta käyttäneetkin. Yhtenä päivänä (kun takaovi ei ollut vielä auki) ne onnistuivat karkaamaan lampolasta. Oli hauskan näköistä katseltavaa kun ne juoksentelivat ja pukittelivat innoissaan pihalla. Nuohan ovat varsin tynnyrimäistä porukkaa ulkomuodoltaan ja silti hyppivät innoissaan tasajalkaa. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)