tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kuvia ja kuulumisiaOperaatio Limona kantavaksi ei tunnu onnistuvan sitten millään. Tänään tyttö meni jälleen tapaamaan Rollea, mutta tuloksena oli vain kiukuttelua. Mikäli ei ala lähipäivinä onnistumaan, niin Limona saa varmaankin sitten muuttaa vähäksi aikaa Rollen häkkiin asumaan.
En kuitenkaan uskoisi tytön kantavanakaan olevan, kun se pari päivää astutuksen jälkeen pesää rakensi.
Poikaset kuitenkin kesän aikana haluaisin, sillä Limonaa ei välttämättä enää vuoden päästä astuteta ollenkaan.
Rumban sen sijaan pitäisi poikasia viikonloppuna saada. Ellei saa, niin sitten on kyllä pahempilaatuinen kasvain tytön mahassa. :)
Yritin ottaa siitä kuvaa, jossa masu näkyisi, mutta huonolla menestyksellä. Viimeisimmästä kuvasta se ehkä hieman näkyy, jos tarkkaan katsoo. Saa nähdä montako poikasta tuolta tulee, kun maha on ihan järjettömän turvonnut ja pinkeä. Varsin selvästi tuolla poikasiakin tuntuu. Laitan lupat omiin osastoihin varmaankin jo torstaina siltä varalta että Rumba synnyttää hyvissä ajoin. Mahassa kun tuntuu varsin ahdasta olevan.Tildasta en osaa sanoa yhtään onko poikasia tulossa vai ei. Kiukkuinen Tilda on poikia kohtaan ollut, mutta niin se on oikeastaan aina. Maha tytöllä on myöskin kuin jalkapallo, mutta sekin on tuollainen koko talven ollut. Olen mahaa koittanut hieman tunnustella, mutta Tilda ei oikein asiasta pidä.

Laihdutuskuuri odottaa tyttöä, mutta en kuitenkaan sitä aloita ennen kuin tiedän tuleeko poikasia vai ei. Rumba saa myös liittyä laihduttajien ryhmään. Sille on ihan lyhyessä ajassa alkanut muodostua kaulapussi ja pieni läskimakkara sillä kaulan alla näkyy.
En tiedä miten kaksikko on onnistunut lihomaan niin paljon, kun Limona kuitenkin on pysynyt varsin hyvissä mitoissa. Koko talven ovat saaneet hyvin pienen määrän pellettiä ja porkkanaa, ja silti turpoavat ihan silmissä.

Poikien ulkohäkkeily on lähtenyt sujumaan oikein hyvin. Todella tyytyväisinä ne häkeissään elelevät. Sadekaan ei niitä ole haitannut ja Rolle on tavalliseen tapaansa lepäillyt innoissaan kaatosateessa.


Rolle muutti samaan häkkiin, jossa on jo kahtena aiempanakin vuonna majaillut.


Paskiskin muutti vanhaan tuttuun häkkiinsä, jossa asui viime syksynä ensin kahden veljensä ja myöhemmin Jirin kanssa.


Jirille jäi Lunan häkki. Kaikkein uusin häkki on edelleen vailla kattoa, joten siinä ei vielä kukaan asu. Paikka sille kuitenkin löytyi Lunan häkin naapuritontilta.
Kunhan saan siihen katon tehtyä, niin Jiri saa muuttaa siihen ja Luna pääsee omaan häkkinsä (asuu toistaiseksi vielä lampolassa).
Pitäisi saada Touholle vielä ulkohäkki valmiiksi, jotta senkin saisi sisältä ulos.
Hyvin se on sisälläkin pärjännyt ja varmasti ihmettelee kun joutuu ulos muuttamaan. Pikaisilla visiiteillä se on ulkona päivittäin käynyt. Poika juoksee hirmuisella innolla ulos ja osaa jo pomppia ulkoportaatkin alas.

Touho on sisällä asuessaan ystävystynyt niin marsujen kuin kissankin kanssa. Ilona sitä vielä vähän pelkää, mutta Violan kanssa ovat oikein hyvissä väleissä.
Ihmeellistä kyllä, meidän kärttyinen vaarikin on alkanut lämmetä kanille. Peto on itse asiassa yrittänyt muutaman kerran keskustellakin Touhon kanssa. Se menee istumaan Touhon eteen ja sanoo "mau". Ikävä kyllä Touho ei ole vielä kertaakaan vastannut ja keskustelu on jäänyt kovin lyhyeksi.
Eilen Touho ja Peto jopa leikkivät yhdessä ulkona. Kun kissa tuli ulos, Touho juoksi innoissaan sen luokse ja jahtasi sen puuhun. Kun Peto sitten laskeutui puusta, lähti kaksikko yhdessä juoksemaan pihan toiseen päähän. Ihan samalla tavalla kissatkin keskenään leikkivät.


Marsut ja Touho. Tapetista huomaa, että meillä asuu muutama jyrsijä sisällä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)