keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Ilonan seikkailu jätesäkissä ja muita juttuja


Ilona oli toissapäivänä hankkiutunut kiipeliin. Siivosin aamupäivästä marsujen häkin ja likaiset purut jäivät sitten jätesäkissä keskelle lattiaa odottamaan ulos viemistä. Eipä sitä säkkiä sitten kukaan ulos vienyt, vaan siinä oli vielä illallakin.
Kun marsujen häkkiin meno aika illalla koitti ja huutelin niitä häkin luona, pelkkä Viola tuli paikalle. Ilonaa sen sijaan ei näkynyt eikä kuulunut vaikka kuinka sitä huutelin. Yleensä se ryntää häkille heti ensimmäisenä, kun kuulee marsuja kutsuttavan.
Aloin sitten etsiskellä Ilonaa keittiöstä, sillä muihin huoneisiin ne eivät yleensä mene. Tajusin sitten hetken etsiskeltyäni kurkistaa jätesäkkiin ja siellähän se Ilona hämmästyneenä nökötti. Neiti oli ilmeisesti jotenkin saanut kiivettyä säkkiin, mutta säkin reunat olivat estäneet sen pääsyn pois. Sen verran Ilona oli asiasta hämmästynyt, ettei viitsinyt vastata kutsuunkaan.
Varmasti oli säkissä hauskaa haisevien pissapurujen seurassa.


Kuva oikein korostaa Violan päärynämäistä olemusta...
Limona on saanut perjantaista lähtien hengailla päivittäin Rollen ja muidenkin poikien kanssa. Edelleen murisee kiukkuisesti poikakanin tullessa lähelle, joten aika vahvasti nyt näyttää siltä että kantavana on. Poikasia on siis odoteltavissa siinä 22. päivän tienoilla. Mikäli geenit jakautuvat samanlaisesti kuin viimeksikin, niin odotettavissa on keltaisia ja km japseja luppakorvia, joista osalla myös hieman harjaa.
Rumba olisi myöskin tarkoitus koittaa astuttaa huomenna tai ylihuomenna. Aika lähekkäin poikueet tulevat syntymään, mutta näin on omalta osalta helpompi. Syksyllä lähden mahdollisesti jälleen opiskelemaan, joka tietysti tarkoittaa muuttoa asuntolaan yms. Pupun poikaset saisivat siis olla jo hyvissä ajoin kesällä luovutusiässä, jotta ehtisin olla itse paikalla kun poikasia lähtee maailmalle. Vähän tyhmää laittaa esim. äiti noita luovuttamaan, kun ei kuitenkaan pupujen asioista juuri mitään tiedä.
Näiden kahden poikueen lisäksi saattaa mahdollisesti syksyllä tulla vielä Tildalle poikaset, mutta asiasta ei vielä mitään varmuutta ole. Mieluusti Tildallakin poikaset vielä teettäisin, ennen kuin se on liian vanha ensisynnyttäjäksi, jotta joskus tulevaisuudessa voisi sitten senkin poikasia itselle jättää. Mutta katsoo nyt minkäverran Limona ja Rumba saa poikasia ja mitä niistä jää itselle ja miettii sitten myöhemmin uudelleen tuota Tilda asiaa.

Limona menossa ylös
Ja Tilda tulossa alas
Jiri on nyt syönyt torstaista asti noita markettipellettejä ja selvää muutosta on huomattavissa. Vihdoinkin se on alkanut lihomaan ja on muutenkin paljon pirteämpi. Papanoiden laatu on myöskin parantunut huomattavasti.
Täytyy käydä sille jotain parempilaatuista pellettiä hommaamassa, niin voi sitten jatkossakin syödä sitä lisänä.
Jotakin heinäpellettiä pitäisi kanssa hommata, kun ei poika enää oikein heinää syö tuon hammasvikansa takia.


Iskä on alkanut tekemään tuosta naveton vieressä olevasta isosta puukasasta (sen, minkä alta saa aina pyydystää pupuja) halkoja klapikoneella. Parina päivänä on tullut tuota purua koneen vierestä kerättyä ja kaksi jätesäkillistä sitä onkin jo koossa.
Vähän normipurua karkeampaa tuo on, mutta sopii hyvin pupujen käyttöön. Täytyy vaan siirtä purut noista säkeistä pois, etteivät homehdu kun kuitenkin hieman kosteita ovat. Ei nyt tarvitse ihan heti agrimarketista purupaaleja kantaa, kun noilla pärjää jonkin aikaa. Puupinostakin on pilkuttu vasta osa, joten lisääkin purua on vielä tulossa.

Herkku
Lampaat on ulkoilleet taas parina päivänä. Eivät ne tosin montaa metriä lampolan ovelta poispäin mene.

Parin kuukauden päästä olisi niiden kerintä aikakin, jos nuo lumet ja pakkaset vain katoaisivat. Tänä vuonna on se kiva projektikin, kun rakennetaan kerintäteline. Jospa vähän kerintä sitten helpottuisi.

On muuten jännä miten salamalla kuvatessa lampaiden silmät muuttuu yleensä sinisiksi, kun muilla eläimillä niistä tulee yleensä punaiset. Taas näitä kuvia mukatessa tuli huomatuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)