sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Heippa hevoset


Perjantaina oli nyt sitten viimeinen päivä työharjoittelua tallilla. Puoli vuotta ehdin tuolla jo olla, mutta tosi nopeasti meni aika. Ennen töiden loppumista tuli sentään nähtyä pikkuvarsoja, kun niitä viimeviikkoina on syntynyt.
Tänään ja eilen olin vielä lomittamassa toisella tallilla, mutta ensiviikko varmaan onkin hevoseton viikko pitkästä aikaa. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä milloin noita lomituksia taas tulee.
Mahdollisesti syksyllä aloitan hevosenhoitajan opinnot, jos johonkin kouluun pääsen. Kovasti taitaa vaan tänä vuonna olla tunkua hevosalan kouluihin, kun tammikuussa pyöri tuo Ypäjä ohjelma ja moni sen myötä alasta innostui.


Viimepostauksessa valittelin sitä, että Jiri on kynityn näköinen. Nyt se sitten on vielä kynitympi. Toissapäivänä Jiri nimittäin löytyi Paskiksen häkistä, kun pupuja menin ruokkimaan. Sen jälkeen kun Paskis oli karannut luppien puolelle, vaihdoin sen ja Lunan häkkejä. Paskis ei kuitenkaan pysynyt Lunan häkissä vaan karkasi sieltä jatkuvasti. Häkkihän jäi syksyllä vähän keskeneräiseksi ja siihen on yhden sivun verkko kiinnitetty paalinarulla. Luna ei tajua syödä naruja poikki, mutta Paskis tajusi asian heti. Jouduinkin sitten vaihtamaan ne takaisin alkuperäisiin häkkeihinsä.
Paskis oli sitten keksinyt purra häkkinsä verkkoon reiän, josta verkon toisella puolella ollut Jiri oli päässyt sisään. Jirihän ei ole reikää voinut tehdä, sillä sen vinoilla hampailla ei pahemmin mitään pureskella.
Tappelu siinä oli sitten syntynyt. Pojat eivät onneksi ihan "tappoväleissä" ole, vaan olivat vain vähän välejään selvitelleet. Kun asian huomasin, oli pojat jo ihan hyvässä sovussa. Paskis oli kuitenkin ehtinyt Jiriä kyniä, joten Jirissä on lisää karvattomia kohtia.


Kovasti tässä odotellaan ilmojen lämpenemistä, jotta Touhokin saadaan ulos asumaan. Ei se kani vaan oikein sovi meillä sisäeläimeksi. Touho on tuhonnut ihan kaikkea mahdollista (mm. kaksi laturia, tietokoneen hiiri ja lukuisia lehtiä ja kirjoja). Pedollakaan ei hermot kestä enää kauaa. Touho kiusaa sitä jatkuvasti ja muutenkin kissaa ärsyttää kanin läsnäolo.
Tosi ihana kani tämä muuten on, mutta sisällä se on vähän hankala.


1 kommentti:

  1. Liityin lukijaksi! Oma (kani)blogini: kanimaisia.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)