keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pupujuttuja jälleen


Viime viikolla tuli tehtyä polttokynällä tuollainen kyltti pupulaan. Monta vuotta on jo tuo puinen kyltti pyörinyt nurkissa, kun se on joskus tullut tiimarista ostettua. Nyt keksin sitten sillekkin jotain käyttöä.


Limonan astutuspäivä on päätetty ja astutus tulee tapahtumaan ensi viikon perjantaina. Pikkupuput tulevat sitten syntymään luultavasti 27. tai 28. huhtikuuta. Rolle tulee olemaan poikueen isä. Viime vuoden poikaset olivat varsin ihania, joten näistäkin on odotettavissa mukavia lemmikkipupuja.
Pitää alkaa kohtapuoliin suunnitella miten luppien kopin saa jaettua kahteen osaan. Rumba ja Tilda jää toiselle puolelle ja Limona menee toiselle puolelle. Sitten kun tulevat poikaset ovat riittävän vanhoja, yhdistetään kaikki takaisin samaan laumaan.


Eilen päästin lupat pihalle juoksentelemaan siksi aikaa kun ruokin muita pupuja ja lampaita. En sitten ottanut huomioon sellaista mukavaa asiaa, kuin valtavaa puupinoa, joka hiljattain tuotiin lampolan viereen.
Limona ryntäsi tietenkin heti sen alle. Neitiä on todella hankala saada muutenkaan ulkoa kiinni ja puupinon alta sitä ei ole mitään mahdollisuuksia napata. Tähänkin on kuitenkin apukeino keksitty. Rolle valjaisiin ja puupinon viereen houkuttimeksi. Ei kestänyt muutamaa sekunttia kauempaa, kun Limona jo ryntäsi iloisesti Rollen luokse. Poikakanihoukutin tepsii aina. :)
Päästin Rollen vapaaksi, nappasin Limona ja lähdin viemään sitä kanilaan. Rolle meni tietenkin sillä välin myöskin pinon alle. Pojan kanssa ei kuitenkaan mitään ongelmia tullut, sillä se tulee kutsusta luokse ongelmitta. Olisivatpa kaikki kanit yhtä tottelevaisia ja ihanaluonteisia.


Reilun parin viikon päästä olisi muuten tarkoitus suunnata Tampereelle hevosmessuille, mikäli tuolle viikonlopulle ei yllättäen tule lomituksia. Paljon olisi kaikenlaista ostettavaa messuilta, joten toivottavasti niille pääsen. Jotain juttua messuista varmaankin tulee sitten aikanaa, mikäli niillä käytyä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)