keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Pakkanen paukkuu

Rumba

Pakkasta on ollut ihan kiitettävästi koko alkuviikon ajan.
Tallilla on oikein mukavaa tälläisillä pakkasilla olla töissä, kun sisällä tallissakaan ei pahemmin plussa-asteita ole. Välillä saa ihan sormet jäässä karsinoita siivoilla. Hevosetkaan ei kovin mielellään aamuisin ulos menisi.

Näin kovilla pakkasilla lampolassakin laskee lämpötila ikävästi miinuksen puolelle. Kanien pulloja saakin sitten pari kertaa päivässä käydä sulattelemassa. Lampaiden ämpäri sentään pysyy päivän sulana, kun käyvät sen verran tiheään tahtiin juomassa. Viimeyön aikana oli Rollen pullo päässyt halkeamaan, kun olin ilmeisesti eilen jättänyt liian vähän jäätymisvaraa. Vara pullo piti sitten käyttöön ottaa. Hauskaa miten nämä ns. "merkkipullot" eivät tunnu kestävän yhtään mitään, mutta sitten nämä parin euron halppispullot kestävät vuodesta toiseen.

Pakkaset ovat tuoneet yhä enemmän hiiriä sisälle taloon, mikä taas on tietänyt Pedolle hommia. Muutama päivä takaperin kissa järjesti varsin hienon hiirestysnäytöksen, kun tyhmä hiiri päätti lähteä keskellä päivää liikkeelle. Kerran hiiri tippui portaat alas alakertaankin, mutta Peto sen sitten haki urheasti takaisin. Loppujenlopuksi se ei edes syönyt hiirtänsä, vaan oli sen ilmeisesti ajatellut ihmisille iltapalaksi lahjoittaa. Jätin kuitenkin sillä kertaa väliin ja tyydyin pizzaan. :)
Ulkona käynnit ovat kissalle olleet vähän vaikeita näillä säillä. Tänään se sentään meni ulos ihan omatoimisesti pariksi minuutiksi. Sisälle se tosin ei uskaltanut itse enää tulla, koska ulkokissa murisi portaiden alla. Jouduin meidän urhean kollin sitten sisälle kantamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)