maanantai 3. joulukuuta 2012

Luukku 3

Tämän päivän luukusta paljastuu järkyttävän huonolaatuinen kuva harmaapäätikasta mummun lintulaudalla.


Kaikki söpöt talitintti kuvat ovat kadonneet jonnekkin ja ainoat lintukuvat jotka löysin tältä koneelta olivat tuosta tikasta. Joten tuo kuva saa sitten kelvata.

Meillä tosiaan alkoi muutama päivä sitten lintujenruokinta kausi, joka kestää aina sen ajan kun maassa on lunta. Keskellä takapihaa nököttävään mäntyyn ripustetaan muutama huippuruma kanisteri, joiden kylkiin on sahattu reiät. Nuo sitten täytetään auringonkukan sieminillä. Satunnaisesti mäntyyn laitetaan roikkumaan myös talipalloja ja sianrasvoja.
Lintuja on syömässä parhaimmillaan monia kymmeniä ellei jopa satoja. Kaikenlaiset tiaiset, punatulkut ja muut pikkulinnut ovat pihassa tuttu näky. Meillä saavat käydä syömässä myös tikat, harakat, varikset, rastaat ja närhet. Tyhmäähän niitä olisi poiskaan käydä ajamassa. Harakka vie kyllä helposti kerralla koko talipallon, mutta siksipä meillä niitä aika harvoin käytetään. Parinkilon sianrasvakimpaleet sen sijaan pysyvät varsin hyvin ruokintapaikalla. Oraviakin käy ruokintapaikalla päivittäin syömässä. Keväällä ne sitten ovatkin jo sellaisia pallomahoja, että huomaa niiden syöneen muutakin kuin käpyjä.
Siemenet meille ostetaan suosiolla 20kg säkeissä, sillä eihän parinkilon pikkupussit mihinkään riittäisi.

Kaikenkaikkiaan lintujen ruokinta on varsin mukava harrastus ja suosittelen kaikille joilla siihen on vain mahdollisuus. Lintuja voi ruokkia pienimuotoisestikin, meidän ruokintatavoista ei tarvitse mallia ottaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)