perjantai 30. marraskuuta 2012

Munia


Pitkän tauon jälkeen kotilot olivat taas innostuneet munimaan.
Keltsu rodazin yllätin eilen munimassa. Tosin olen jo pari päivää katsellut kuinka Keltsu on munintaa suunnitellut kuoppia "kaivamalla", joten ei nyt ihan yllätyksenä tullut.


 Aika vähän noita tuli, kun kotilokin on pienikokoinen. Eiköhän noista kuitenkin muutama uusi kotilo saada, mikäli kuoriutuvat näin kylmillä keleillä. Kaivelin nuo tuolta turpeesta esiin ja vein keittiöön (talon lämpimin huone) pahvimukiin hautumaan.
Isänä (jos näin nyt voi sukupuolettomista otuksista sanoa) näillä on joko joku noista akaateista tai sitten akaatti-rodazi risteytys Feikki. Kaikki kotiloni kun asuvat tällä hetkellä samassa boksissa. Eli jos näistä jotain kuoriutuu, niin risteytyksiä poikaset sitten ovat. Kotiloharrastajat suhtautuvat risteytyksiin aika kielteisesti, mutta itse olen noihin rodazi-akaatti risteytyksiin tykästynyt. Paljon kestävämpiä ja vilkkaampia kuin tavalliset akaatit.

Keltsu

Mahdollinen isäehdokas
Samalla kun munat keräsin, niin siivosin koko boksin ja pesin kaikki kotilot. Yllä olevasta kuvasta voikin nähdä millaisessa kunnossa kotilot ja boksi olivat, kun siellä on vietetty jonkinlaisia seepia bileitä. Niin kotilot kuin myös turve oli muuttunut ihan valkoiseksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)