lauantai 24. marraskuuta 2012

Kolme tuntia lampolassa

Jiri ja Paskis

Päätin tänään vaihtaa kaikkiin kanihäkkeihin purut ja kolme tuntiahan siinä sitten loppujenlopuksi meni. Muutenkin tuli vähän lampolaa siivottua, jos vaikka sitä esittelyvideota huomena kuvaisi.

Samalla kun häkkejä siivosin, päästin kaneja juoksentelemaan. Kerroshäkkejä siivotessa heitin Rollen lampolan viereiseen varastoon ja Jirin ja Paskiksen päästin vapaaksi pihalle. Kiltisti pysyivät pojat näkösällä. Jiri meni kerran vähän kauemmaksi etupihalle asti, mutta pelästyi sitten tuota meidän kesytyksessä olevaa ulkokissaa ja tuli aikamoista kyytiä takaisin navetolle.
Jiri keksi myös niin fiksun jutun, että päätti hypätä varaston oven tukkeena olleen levyn yli Rollen puolelle. Onneksi kuulin kolahduksen ja ehdin ajoissa paikalle. Eivät ilmeisesti olleet edes vielä ehtineet alkaa tapella, kun kummastakaan ei mitään jälkiä löytynyt.
On kyllä jännä juttu kun ei millään suostuta koulutettaessa hyppäämään edes 20cm esteestä yli, mutta itsenäisesti sitten hypitään tuollaisten 80cm levyjen yli...

Kynsiäkin noilta pojilta leikkasin, tyttöjen kynnet jätin huomiselle.
Jirillä oli myöskin hampaiden lyhennys ohjelmassa. En muista olenko täällä aiheesta ikinä kirjoittanut, mutta sillä tosiaan viimekeväänä alkoi etuhampaat kasvaa ihan miten sattuu. Enää se ei oikeastaan pysty ollenkaan niitä käyttämään, joten esim. porkkana sille pitää antaa raasteena. Kynsisaksilla sitten leikkailen hampaita lyhemmäksi, kun alkavat liian pitkät olla.

Jiri paketoituna, valmiina hampaidenhoito operaatioon

Pikkumarsu Ilona on ollut meillä nyt viikon ja siitä on tullut Violan kanssa oikein hyvät kaverit. Ruuan suhteen Viola on vähän itsekäs ja vie kurkunpalan pikkumarsun suusta, kun oma loppuu. Mutta muuten pitää kyllä hyvää huolta pikkuisesta.
Edelleen Ilona on aika arka ihmisiä kohtaan, mutta edistystä tapahtuu päivittäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)