lauantai 27. lokakuuta 2012

Talvi on tullut

Taas on postaustauko venähtänyt pitkäksi, kun noiden tallitöiden jälkeen ei enää millään jaksaisi mitään kirjoitella.


Torstaina satoi täällä ensilumi ja eilen tuli vielä reilusti lisää lunta. Eihän siinä mitään, mutta meillä oli vielä puput ulkona. Tänä viikonloppuna oltiin suunniteltu niiden sisälle ottamista, joten sisä häkkejäkään ei ollut kukaan vielä ehtinyt korjata muuttokuntoon. Eilen lunta oli kuitenkin jo sen verran paljon, että kiiresti korjattiin nuo lampolasta löytyvät sisähäkit ja laitettiin kanit sisälle.
Luna meni kerroshäkin yläkerrokseen ja Jiri ja Paskis alas. Tekeillä oleva uusi häkki ei ole vielä valmistunut materiaalipulan vuoksi, joten Rollelle ei häkkiä riittänyt. Aluksi mietittiin Rollen jättämistä ulos vielä yhdeksi yöksi, kun ei tuota lumikaan tunnu pahemmin haittaavan. Lopulta tehtiin pojalle kuitenkin väliaikainen aitaus lampolan nurkkaan. Hetki sitten kävin puput ruokkimassa ja kaikki olivat pysyneet kiltisti häkeissään yön yli. 

Luppien ulosmeno luukku on vielä toistaiseksi auki, mutta varmaan sekin tässä kohtapuoliin suljetaan. Sitten on tytötkin virallisesti sisätiloissa eläviä kaneja.
Lampaiden takaovi jo laitettiinkin kiinni muutama päivä sitten. Syynä tosin eivät olleet kylmät ilmat, vaan jatkuva ulkotarhasta karkaaminen. Muutaman päivän saivat olla ihan luvan kanssa vapaana pihalla, mutta sitten alkoi olla papanoita ja sorkanjälkiä ympäri pihaa jo sen verran, että vapaana ulkoilut lopetettiin.


Hiiret ovat päättäneet nyt oikein joukolla muuttaa meille taloon sisälle. Peto onkin niitä sitten melkeinpä joka yö napannut. On aina niin ihana herätä yöllä hiirestyksen ääniin. Ensin kuuluu kamala rytinä, sitten hiiri huutaa  "viiiiikkk" ja lopuksi kamala rouskutus kun Peto syö hiiren.

Mersulla ilmeni alkuviikosta ongelmia syömisen kanssa. Se ei siis saanut purtua palaa esim. kurkusta tai tomaatista (vaikka molemmat varsin pehmeitä ovat). Lyhensin siltä hieman hampaita (jotka aika pitkät olivat) ja syöminen jonkin verran parani. Pitää nyt tänään leikata noita hampaita vielä lisää ja katsoa alkaako syödä normaalisti.
Toisaalta se kyllä saa "marsun keksit" ja siemenseoksen syötyä ihan hyvin, vaikka kovia ovatkin. En oikein siis tiedä kuinka pahasta ongelmasta on kyse, kun kovat herkut saa kyllä syötyä, mutta terveellisistä ruuista ei tunnu saavan ollenkaan paloja irti vaikka kuinka pehmeitä olisivatkin.
Mersu saa toistaiseksi tuoreruuat raasteena, jota syö hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)