maanantai 8. lokakuuta 2012

Sataa sataa ropisee

Koko viikon on satanut taukoamatta, joten ei ole mitään erityistä tullut ainakaan ulkona asuvien eläinten kanssa tehtyä.
Poikakaneilla on ollut vähän ankeat olot, kun vain häkkien koppiosat ovat kuivat. Tosin mitä enemmän sataa, sitä varmemmin Rolle istuu sateessa. Että ei ainakaan Rollea haittaa vaikka satelisikin.
Tyttökaneilla sentään on vähän paremmat häkit ja kuivaa tilaa on enemmän.
Parin viikon päästä pääsevät sitten muuttamaan lampolaan. Kunhan ensin saadaan lampola tyhjennettyä, kerroshäkki korjattua ja yksi uusi häkki rakennettua.
Verkko häkkejä varten saatiin ostettua lauantaina, vielä on naulat hankkimatta.

viimesyksyinen kuva

Sunnuntaina oltiin taas mummulla syömässä ja sadekin muuttui tihkuksi siksi aikaa että Moppe pääsi lenkille. Kovin pitkää lenkkiä ei vedetty, kun sade alkoi voimistua (eikä tuolla metsäteillä ole muutenkaan kiva tähän aikaan hyppiä, kun puskat ovat hirvestäjiä täynnä).


Peto nappasi viikonloppuna sisältä syksyn ensimmäisen hiiren. Tähän kuitenkaan tuskin hiirestys jää, sillä ilmojen kylmetessä hiirillä tulee kamala hinku muuttaa seinien väleihin asumaan.
Siskoni oli ihan hirmu iloinen, kun Peto herätti keskellä yötä hiiren raatoa katsomaan. Pedolle kun on ollut aina todella tärkeää että se saa kehuja pyydystämistään saaliista.
Aloin eilen katsoa tätä videota, kun Peto nukkui tuossa lähettyvillä. Ikinä Peto ei ole kiinnostunut videolta kuuluvasta kissan äänestä. Tuosta videosta se tuli kuitenkin ihan hulluksi. Pörhisti itsensä ja alkoi etsiä ympäri huonetta missä toinen kissa oikein on.
Tänään kokeilin uudestaan ja Peto alkoi tällä kertaa jopa mouruta. Taitaa olla videon kissalla jotain tosi painavaa sanottavaa.


Lampaat on saanut muutamana päivänä olla taas vapaana pihassa, kun mitään kiellyttyä syötävää ei oikein enää pihassa kasva. Ihan hyvin on ulkoilut sujuneet, eivätkä ole vielä yhtäkään ohikulkevaa autoa pysäyttäneet. :)
Ilman ihmistä nuo vaan eivät oikein tykkää ulkoilla, vaan tulevat aina keittiön ikkunan taakse huutelemaan jos jäävät ulos yksin.


Olin muuten tänään ekaa päivää töissä reilun parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevalla ravitallilla. Mahdollisesti olen tuolla koko talven töissä, mutta sitä katsotaan sitten myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)