sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Syyskuulumisia

Arvaa kuka?
Ilmat vain kylmenee, mutta meillä jatketaan edelleen elämää kuten ennenkin. Kanit asustavat edelleen ulkona, lampaat samaten. Kanit tuntuvat oikein piristyneen kun ilmat ovat kylmentyneet. Tänäänkin kun menin aamulla kaneja ruokkimaan, lupat istuivat iloisesti ulkona sateessa, vaikka luukusta pääsee vapaasti sisätiloihin.
Lokakuussa puput muuttavat sitten lampolaan, kun ensimmäiset yöpakkaset tulevat. Rolle tekisi kyllä kovasti mieli jättää talveksi ulos, kun se ei oikein sisätiloissa viihdy. Pupu tarvitsisi kuitenkin lämmitetyn kopin ja kaverinkin, joten ulos jättö ei ainakaan vielä tänä talvena onnistu.
Keskiviikkona mennään ostamaan verkoa ja mininauloja, jotta lampolan kerroshäkki saadaan korjattua ja tuo jo kauan sitten aloittamani uusi häki saataisiin valmiiksi. Tällä hetkellähän sisähäkit puuttuvat kahdelta kanilta. Tai oikeastaan yhdeltä, sillä Jiri saa varmaankin olla talven lampolassa vapaana.

Tilda omenoita syömässä

Omenoita on viimeviikkoina riittänyt. Kaikki tuntuvat lahjoittavan omenoitaan eteenpäin ja monet niistä päätyvät meille. Niinpä omenoista ovatkin päässeet nauttimaan niin lampaat kui kanitkin. Marsutkin ovat niitä vähän saaneet, mutta kamalasti eivät niistä tykkää.

Tilda ja Limona

Rumbasta ja Tildasta on tullut jo isoja, eikä noissa taida enää pahemmin kokoeroa äitiinsä olla.
Vaikeaa ajatella että reilun kuukauden päästä nuokin ovat jo puolivuotiaita.
Paskis sen sijaan on edelleen hirmu pieni, eikä ole vielä lähellekkään äitinsä Lunan kokoinen. Taitaa aika pieneksi poju jäädä. :)

Sandra

Lampola on edelleen tyhjentämättä (siitä voidaan syyttää isiä), mutta eipä sitä viimevuonnakaan oltu vielä tähän aikaan tyhjennetty. Tänävuonna hommaa hieman hankaloittaa tuo uusi julkisivu aita. Ennen tuossa on ollut verkkoaita, jonka on saanut hyvin purettua. Sitten paskan on saanut ajettua takaoven kautta. Nyt kun aitaa ei voi purkaa, pitää paskat tyhjentää etuovesta. Eli pitää siis ajaa traktori tuonne pihalle ja nurmikko menee pilalle.


Kesällä ruskeaksi muuttunut Jiri on nyt jälleen muuttumassa mustaksi karvanlähdön myötä. Jirillä ja Rollella on parhaillaan karvan lähtö päällä. Silti ainoastaan Jiristä asian huomaa, kun karva lähtee ihan tupoittain irti. Rollelta karvaa lähtee vain kun sitä silitää. Tämä on itseasiassa eka kerta kun edes noista pupusta huomaa että karvaa oltaisiin vaihtamassa. Mellä olleet kuitenkin reilun vuoden, enkä ole koskaan ennen huomannut karvanlähtöä.


Marsuille ei kuulu mitään ihmeellistä. Viola tosin sai taas eilen "astmakohtauksen", joita se ei taas hetkeen ole saanut. Kyseessä on siis omituinen kohtaus, jonka Viola saa luultavasti haistaessaan jotain erikoisia hajuja. Silloin marsu ei reagoi mihinkään ja pitää ihmeellistä piipitystä. Netistä ei ole löytynyt mitään selitystä tälle, joten yhtään ei tiedetä mistä johtuu. Joskus voisi koittaa videoida tuollaisen kohtauksen, jos vaikka sen perusteella joku fiksumpi osaisi sanoa mikä marsua vaivaa.


Kissallekkaan ei ihmeempiä kuulu. Toissapäivänä se taas järjesti näytöksen pudottamalla lasin vettä päiväunilla sängyssä olleen siskoni päälle. :)

Eli tälläistä meille tälläkertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)