perjantai 7. syyskuuta 2012

Surullisia uutisia

Eilen huomasin sähköpostissa ikävän viestin. Meiltä muutama viikko sitten uuteen kotiin muuttanut pupuneiti "Kasteinen Kesäheinä" oli kuollut.
Pupun uudet omistajat olivat heränneet yöllä kaninhäkistä kuuluvaan vinguntaan. Uudessa kodissa Pipsa nimen saanut pikkupupu oli maannut  häkissä tuskaisena. Pian pupu oli sitten kuollut omistajansa syliin.
Edellisenä iltana pupu oli kuulemma ollut vielä hyvissä voimissa ja ruoka oli maistunut.
Kani on jo haudattu, joten kuolinsyytä voi enää vain arvailla. Jos joku kanejen sairaskohtauksista enemmän tietävä osaa sanoa mikä pupulle tuli, niin oikein mielellään voi alas kommentoida.
Sydänkohtaus yms. tuli itselle ensimmäisenä mieleen, mutta en tosiaan pupujen sairauksista tiedä muuta kuin noista yleisemmistä.
Kesäheinä oli kyllä pienestä saakka hyvin rauhallinen otus, joten olisiko sillä voinut olla jokin synnynnäinen vika?
Silloin kun kaikki oli vielä hyvin...

Harmittaa kyllä kovasti uusien omistajien puolesta, kun pupu ehti heillä vasta vähän aikaa olla. Onneksi sentään toinen meiltä heille lähtenyt poikanen, "Makoisa Metsämansikka" (eli Peppi), voi hyvin (+ perheessähän oli jo yksi kani ennestään). Ihan ilman kania eivät siis jää. Varmasti kyllä tämä Metsämansikka ihmettelee minne kaveri katosi. :(
Mutta vaikka pupun elämä jäikin lyhyeksi, sai varmasti elää hyvin elämän niin meillä kuin uudessakin kodissa.

Loppuun sitten vielä vähän iloisempia juttuja.
Eli Jirin ja Paskiksen (äiti ei ole vieläkään keksinyt kunnon kutsumanimeä) yhdistäminen sujui alun jälkeen ihan hyvin. Toimeen tulevat mahtavasti ja saavat nyt yhdessä niin kauan olla kuin kavereina pysyvät.
Lunan ja Luppajangin yhdistäminen piti sen sijaan haudata, sillä Rumba oli ainut yhdistämiseen suopeasti suhtautuva kani. Tilda, Limona ja Luna taas ovat sen verran dominoivia kaikki, ettei kukaan suostu alistumaan. Yksin ei Lunan kuitenkaan tarvitse loppuelämäänsä olla, vaan saa ensikeväänä muuttaa Jirin kanssa yhteen, kunhan Jiri käy pallejen poistossa.

Pari viimepostausta on nyt käsitellyt pelkkiä kaneja, mutta muidenkin eläinten juttuja on pian luvassa.

1 kommentti:

  1. On oikeastaan melko mahdotonta sanoa mikä kanilla on ollut, koska vaihtoehtoja on olemassa niin monia. Arvailuja voi tietysti heittää, mutta mikä se totuus on, se on sitten eri asia :/

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)