keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Raidalliset valjaat


Tässä yhtenä päivänä päätin sitten tehdä kokeeksi valjaat pupuille. Sopivasti löysin romujen seasta kaksi solkea ja löytyipä myös kivan näköistä ja sopivan vahvuista kangasta.
Ensin ompelin kankaasta tuollaista ohutta suikaletta ja siitä sitten valjaat kokosin.


Käyttökelpoiset näistä sitten tuli, vaikken aiemmin ole valjaita tehnytkään. Kooltaan nuo ovat varsin pienet, mutta Lunalle ainakin sopivat oikein hyvin.
Kovasti tekisi mieli lisääkin noita valjaita tehdä, jos vaan jostain saisi solkia tai klipsejä. Antassusta voisi noita valjaidenteko tavaroita joskus tilata, noita kun on niin kiva tehdä. Mopellekkin olisi kiva tehdä panta tai valjaat.


Valjaille piti tietenkin saada kaveriksi myös talutushihna. Sellaisen tein tuollaisesta muovisesta, hyvin kestävästä narusta. Varmaan jotain pyykkinarua?

Mahdollisesti huomenna posti tuo vielä kahdet valjaat lisää. Ostin kivat pinkit ja mustat valjaat petsiestä yhdeltä valjaita tekevältä henkilöltä.
Uusien valjaiden tultua alkaa valjastilanne näyttää jo vähän paremmalta. Aiemmin kun noita valjaita on vain kahdet olleet. Lunan vaaleanpunaiset valjaat katosivat talven aikana, samaten vihreät marsuvaljaat (jotka olivat hyvät poikasten totutusvaljaat). Kesä onkin sitten pitänyt pärjätä vain kaksilla valjailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)