tiistai 14. elokuuta 2012

Vilinää pihalla

Limona, Tilda, Rumba ja Lunan lapsoset olivat taas tänään vapaana pihalla juoksentelemassa. Suunnilleen tunnin taisivat taas vapaana olla. Hain myös Pörrön mukaan, mutta poika oli tietenkin valjaissa. Aluksi meni hyvin muiden mukana, mutta sitten muut (varsinkin urospoikaset ja Tilda) alkoivat hätyytellä Pörröä sen verran, että laitoin sen sillä hetkellä tyhjillään olleeseen koppihäkkiin.
Kun sitten aloin laumaa taas koota yhteen, jäi viimeiseksi Limona ja Panda (musta perhonen urospoikanen). Niitä saikin sitten hetken pyydystää. Limona keksi lopulta juosta talon alle, aina kun olin pääsemässä lähelle. Hain sitten Rollen valjaissa paikalle houkutuskaniksi. Limona tietenkin tuli sitten heti Rollea katsomaan ja sain samalla sitten neidinkin kiinni.
Pupulauman juoksutuksen jälkeen siivosin etupihan häkit ja samalla juoksutin vapaana kaikki muut puput paitsi Lunan.

Itsellä jäävä pikkupoika <3

Pörrö ja Tilda

Tilda ja takana kurkkii naaras poikanen


Rumba lepäilee


Tunnin juoksentelun jälkeen...
Tuo alin kuva kyllä kertoo vahvasti siitä, että kani on laumaeläin. Kun tuon 9 pupun jengiä on tullut seurattua, niin kyllä huomaa miten kani nauttii saadessaan olla isossa laumassa.

Pörröinen, valkoinen naaras ja pörröinen mada naaras muuten haetaan lauantaina uuteen kotiin. Itse en kuitenkaan taida silloin kotona olla, kun olen taas viikonlopun tallilla lomittamassa.

Jokin aika sitten tuli ostettua kauan suunnitelmissa ollut aktivointipallo pupuille. Hyvin hoksasivat heti mistä on kyse. Ei voi muuta kuin suositella muillekkin kaninomistajille.


Keksittiin muuten pari päivää sitten kiinnittää lampaiden paali aitaan kiinni. Nyt lampaat eivät saa sotkettua heinää ja pärjäävät pitempään yhdellä paalilla. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)