perjantai 24. elokuuta 2012

Uusi rakennusurakka

Tänään aloin rakentaa uutta, pienehköä häkkiä talveksi. Viime talvena meillä oli vain 4 kania, mutta nyt kun määrä tulee talvella olemaan 7, niin alkaa tilat loppua kesken. Luppajengi saa asua talven tuolla koppihäkissä ja Jiri ja Rolle kerroshäkissä. Jäljelle siis jää vielä Luna (kun todennäköisesti ei saada sitä luppiin tututettua) ja Paskis (jolle ei ole vieläkään keksitty kunnollista kutsumanimeä). Yksi kani menee kyllä tarpeen vaatiessa lampolassa vapaanakin, joten yksi häkki pitää nyt ainakin valmiiksi saada.
Niinpä aloin nyt sitten rakentaa tuollaista kaksikerroksista häkkiä, jonka mitat ovat jotakin 100cm x 50cm luokkaa. Aika pieni, mutta kaksi kerrosta tuo lisätilaa.

Lisää kuvia tulee, kun häkki alkaa valmistua
Kerroshäkki pitää myöskin korjata ja ainakin yläosaan vaihtaa vahvempi verkko. Rolle kun ei tavallisen kanavarkon takana pysy.

Rumba puuttuu kuvasta
Pupujen häkkijärjestelyt ovat taas hieman muuttuneet. Koppihäkissä asuu enää lupat ja ruskea naaraspoikanen. Pojat otettiin erilleen viime lauantaina ja laitettiin asumaan Pörrön kanssa.
Pojat sitten menivät tuohon häkkiin missä Luna ennen oli ja Luna muutti tuohon missä Pörrö asui.
Hienosti tulivat pikkupojat Pörrön kanssa toimeen. Pörrökin on poika, mutta vain kuukauden pienempiä vanhempi, joten mitään riitoja ei ole tullut.
Klooni haetaan sitten viikon päästä ja sovittiin ostajan kanssa että ottaa samalla myös tuon Pörrön. Uudessa kodissa kun ei muita kaneja ole, joten on mahdollista että kaksi poikaa tulee aikuisenakin toimeen keskenään.

Poikalauma, eli Klooni, Paskis ja Pörrö
Lampola meillä on edelleen tyhjentämättä, joten kiire alkaa tulla. Isin hommia tuo tyhjennys kuitenkin on, eli itse en siihen pahemmin voi vaikuttaa. Olisi ollut kyllä kiva tuo lampola tyhjennyksen jälkeen myös pestä, mutta eipä taida onnistua. Lattian korjaustyötkin siirtyy ensikesään.

Karoliina
Marsut pääsivät tänään taas vaihteeksi käymään ulkona. Pian alkaa noiden ulkoilut olla ohitse, kun eivät kamalan viileässä ilmassa tarkene.
Luppajengi adoptiolapsensa kanssa kävivät vuorostaan sisällä juoksentelemassa. Luppien jälkeen myös Rolle kävi sisällä. Luna ulkoili valjaissa ja poikaryhmä pääsi kanipuistoon (metsään aidattu alue) temmeltämään. Jiri jäi ilman liikuntaa, mutta pitää se sitten huomenna päästää ensimmäisenä vapaaksi.

Luna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)