keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tehokas päivä


Aamulla päätin päästä tuon meidän 9 pupun lauman (eli Lunan lapset + Limona, Tilda ja Rumba) pihalle juoksentelemaan. Todella innoissan olivat, vaikka vain pari päivää sitten viimeksi saivat vapaana olla. Päätin siinä sitten pupujen juoksentelua sivusilmällä valvoessani rakentaa tuonne häkkiin uuden tason. Tälläinen siitä sitten tuli.Ei mikään erityisen hieno, mutta kanit kyllä varmasti tykkäävät. :)
Puput saivat olla reilun tunnin vapaana ja hyvin pysyivät kaikki lähistöllä. Yhdessä vaiheessa osa loikki vähän turhan lähelle tietä ja kävin niitä sieltä sitten hätistelemässä takaisin ala-pihalle. Sinänsä tiellä ei mitään varaa ole, naapurit kyllä osaavat varoa, kun ovat tottuneet kaikkeen mahdolliseen lampaista alkaen tiellä. Posti oli kuitenkin siinä lähiaikoina tulossa, joten en viitsinyt postimiestä turhaan pelästyttää vapaana juoksentelevilla kaneilla.

Iltapäivällä lähdettiin sitten ostamaan koulutarvikkeita veljelle. Samalla käytiin myös hakemassa Agrimarketista kaksi purupaalia, entiset kun olivat päässeet loppumaan. Mikähän oli mahtanut kaupan henkilökuntaan mennä, kun olisivat oikein apua tarjonneet paalien autoon laitossa. Yleensä ei tuolla myyjiä tunnu pahemmin asiakaspalvelu kiinnostavan.


Kotona sitten siivosinkin heti marsujen häkit, sekä Pörrö-Kanin ja Lunan ulkohäkit. Muiden pupujen häkit päätin jättää suosiolla huomiselle.

Pörrö auttaa siivoamisessa
Lunan poikaset muuten tulivat tänään luovutusikään ja nuo kaksi pörröistä tyttöä muuttavatkin mahdollisesti uuteen kotiin ensiviikolla. Tosin sen verran hankaliksi kanikaupat ovat ilmenneet, että en usko kenenkään kaneja hakevan ennen kuin on rahat kädessä ja kanit matkalla uuteen kotiin. :)


Yllä olevassa kuvassa ruohoa mussuttaa "Paskanaamaksi" tai "Paskikseksi" kutsuttu Lunan uros poikanen, joka ...tättärää... jää meille. Äiti päätti nimittäin että näin mukavaa pupua ei myydä, vaan se saa jäädä meille pysyvästi. Eli nyt siis vakituisia pupuja on jo 7 kipaletta. :) Pupun ns. "virallinen" nimi on Rajaton Rankkasade, joten eiköhän poikaa aleta Rasmukseksi kutsua. Rumballe kun jo tuota nimeä himoittiin, mutta ei sitten voitu tyttöä nimetä pojan nimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)