lauantai 4. elokuuta 2012

Tällästä tänään

Tänään käytiin Särkänniemessä, mutta sitä laitan postausta vasta huomenna paremmalla ajalla.
Ajankuluksi vastaan kuitenkin tähän kyselyyn, jonka _r tuolla Pikkueläinten elämää blogissa laittoi esille.

1. Ketä eläimistäsi on sinulle tärkein? Miksi?
Mersu ehdottomasti. Se on ensimmäinen eläin, joka hoidosta olen alusta saakka vastannut itse, joten Mersuun on tullut aivan erityinen suhde. Se on myös valtavan älykäs eläin, melkein kuin pieni koira.

2. Mikä on mielestäsi tärkeintä kun omistaa lemmikin?
Tarjota sille mahdollisimman luonnonmukainen ja vapaa elämä. Luonnonmukaiseen elämään eivät kuulu esimerkiksi pienet häkit tai liian tosissaan otettavat kilpailut. Lemmikin pitää antaa olla eläin, ei esine, koriste tai kilpailuväline. 

3. Mikä on paras teko, minkä voi tehdä lemmikilleen?
Hoitaa asianmukaisesti ja tarjota vapautta. 

4. Milloin lemmikeitä on liikaa? 
Kun aika ei enää riitä lemmikeiden hoitoon ja niiden kanssa seurusteluun. Toiselle kaksi koiraa saattaa olla jo liikaa, toiselle taas 20 kissaa ei tunnu missään.

5. Onko lemmikkien omistaminen väärin?
Vankina oleminen ei koskaan tietenkään voita vapautta. Lemmikkien pito ei kuitenkaan ole ensimmäisten joukossa listalla ihmisten tekemistä vääryyksistä.

6. Mistä tiedät että lemmikkisi pitää sinusta?
Jokainen lemmikikin omistaja varmasti tietää pitääkö lemmikki omistajastaan. Eri lemmikit näyttävät kiintymystään eri tavoin, mutta esim. yleinen luottaminen omistajaansa kertoo lemmikin pitävän ihmisestä

7. Kehen lemmikkiisi sinulla on huonoimmat välit? Miksi?
Lunaan. Luonnevikaisen kanin kanssa on paha ystävystyä. Yleensä lemmikkien ongelmat ovat ihmisten aiheuttamia, mutta Lunan kanssa on todella yritetty kaikkemme. En tosiaan tiedä mitä kasvattajan on sille tarvinnut tehdä, jotta siitä on voinut saada niin kamalan kanin.

8. Jos syttyisi tulipalo, pelastaisitko lemmikkisi vaikka oma henkesi olisi uhattuna?
Jeps. Pelastussuunnitelmaan kuuluu pelastaa ihmisten jälkeen marsut, kissa ja Amatrix kotilo (ja sitten tietokoneet ja telkkarit XD )

9. Ovatko ihmiset ja eläimet tasa-arvoisia?
Eivät, eikä mielestäni pidäkkään olla. Kaikilla lajeilla on ollut alunperin mahdollisuus kehittyä älykkäimmäksi ja se on nyt sattunut ihminen (tai apina) olemaan. 

En siis tasa-arvoa kannata, mutta eläimiä pitää tietenkin ehdottomasti kunnioittaa ja jättää kaikenlainen rääkkääminen ja muu turha tuskan tuottaminen pois.

10. Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi lemmikkejä koskien?
Eläintenhoitajaksihan olenkin jo valmistunut, mutta myös jotain hevosiin liittyvää olisi kiva opiskella. Tulevaisuuden suunnitelmana on toki sitten kotieläinpiha ja puskatalli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)