maanantai 20. elokuuta 2012

Ruokaa vähäksi aikaa


 Tänään haettiin Agrimarketista RR säkki kaneille, kun pikkupussit ruokaa tuntuvat kuluvan vähän turhan nopeasti tälläisellä laumalla. Tähän saakka ovat syöneet Lottie pellettiä, johon on säästösyistä sekoitettu jonkiverran erilaisia siemensekoituksia. Pikkupusseja saa kuitenkin olla ostamassa jatkuvasti, vaikka hyvin vähän noille pellettiä/siemensekoitusta annetaan.

RR kanssa olen ollut tekemisissä jokaisessa työssäoppimispaikassa, joten jo pitkään on ollut tarkoituksena alkaa omillekkin pupuille sitä syöttämään. Lähistöllä sitä ei kuitenkaan ole ollut saatavilla, ja ilmeisesti ihan lähiaikoina on tuonne meidän paikkakunnan Agrin valikoimiin tullut. Nyt sitten katselin viimeviikolla netistä, että pitäisi tuoltakin löytyä. Ja tänään sitten käytiin säkki hakemassa.
Myös marsut saavat tuohon ruokaan siirtyä, kun kerran niillekkin hyvin sopii (C-vitamiinia tuohon tosin ei ole lisätty).
Pienet maistiaiset kaikille annoin. Ainoastaan Jiri ja Mersu alkoivat syödä empimättä, muut hieman haistelivat ihmeissään. Eivätköhän kuitenkin tuohon totu, kun aluksi vanhan ruuan sekaan sekottaa.

Marsujen häkit tuli myös tänään siivottua, sekä osa kanien häkeistä. Kohta pitäisi alkaa noita kanien sisähäkkejä lampolassa kunnostaa (+tehdä pari uutta) kun Rolle laittoi kerroshäkin viimetalven aikana remontti kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)