torstai 30. elokuuta 2012

Lammasaivot

Meillä on ollut lampaita joku 16-17 vuotta, ja siinä ajassa on tullut todettua tämä eläinlaji yhdeksi maailman vähäjärkisimmäksi lajiksi. Kanojahan sanotaan aina tyhmiksi, mitä ne todellisuudessa eivät millään lailla ole (tästä voisin vaikka joskus postauksenkin tehdä). Lammas sen sijaan menee tyhmyydessä satakertaisesti kanasta ohi. Lammas ei ilmeisesti ajatele mitään muuta kuin ruokaa, joten kaikki muut jatukset jäävätkin sitten reilusti taka-alalle.
Autoja lampaat eivät ymmärrä väistää, on paljon kivempi pyöriä päämäärättömästi kylki kyljessä ympyrää keskellä tietä, kun siirtyä hieman ja päästä auto jatkamaan matkaa.
Ruuan suhteen lampaat ovat kaikkiruokaisa. Oli kyseessä sitten suoraan grillistä napattu makkara, kanoille tarkoitetut ruuantähteet, taskusta roikkuvat kuulokkeet, marsun karvat, vaatteet... Ihan kaikki yritetään aina syödä.
Meillä lampaat ovat kerran myös eksyneet metsään. Kanikin osaa tulla metsästä takaisin omia jälkiään, mutta lammas ei. Etsintöjen jälkeen pihasta kadonneet lampaat löytyivät metsässä sijaitsevan lähteen puukannelta. Luulivat ilmeisesti olevansa karsinassa.
Pässeilläkin oli joskus vaikeaa. Ennen kerintää tultiin hyvin toimeen, mutta kerinnän jälkeen ei enää tunnistettu toisia. Tappeluhan siitä sitten syntyi.
Ja kuinka monta kertaa jokin lammas on löydetty pussi tai ämpäri päähän juuttuneena.
Todisteita lampaan tyhmyydestä löytyisi niin paljon, että niistä kirjoittaisi vaikka kirjan.

Onneksi tyhmästä eläimestä on jotakin iloakin. Ruuan perässä lammas nimittäin hyppää vaikka esteitä.
Lammas agility onkin meillä jokakesäinen harrastus.

Koneelta löytyi pari vuotta vanha video estehyppelystä. Videolla esteet ovat todella korkeita, sillä silloin lampaat olivat vielä nuorempia ja ketterämpiä. Nykyisin hypitään enää pieniä ristikoita.
Teksteistä tai musiikista ei kannata välittää, video on tehty aikoinaan petsieen laitettavaksi. En nyt jaksanut alkaa videota paremmaksi muokkaamaankaan.Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana lampaiden "hyötykäytössä".
Kun hankkii parisataa lammasta, muutaman bordercollien ja runsaasti jouluvaloja, voi saada aikaan jotain hauskaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)