keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Yllätyspoikaset

Viimekuussa tuo meidän Luna tosiaan oli omatoimisesti vieraillut Rollen luona. Limonan poikasten syntymisen vuoksi kanit olivat vaihtaneet häkkijärjestystä niin, että Limona oli muuttanut ylähäkkiin, Luna alahäkkiin, Rolle tyttöjen koppiin ja Jiri oli vapaana käytävällä (en jaksa alkaa selittää, miksi kaikki vaihtoivat häkkiä yhden kanin synnytyksen vuoksi, mutta tämä kuitenkin oli kaikkein fiksuin ratkaisu).
Tyttökanien kopin ja alahäkin välissähän on tuollainen ihan kunnon lautaseinä. Seinä kuitenkin menee vanhan ruokintapöydän päältä, joten seinän alaosaan on jäänyt muutama pieni rako. Yhtenä päivänä sitten huomasin yhden näistä raoista olevan sen verran suuri, että Rolle sai päänsä siitä toiselle puolelle. Rako kuitenkin oli sen verran pieni, ettei siitä kani kokonaan mahtuisi, joten korjaaminen jäi sitten siltä päivältä. Parin päivän päästä kaneja ruokkimaan mennessäni sitten huomasin että Luna oli mennyt tästä raosta Rollen puolelle. Ei oltu ollenkaan osattu ajatella, että Luna voisi todellakin olla riittävän pieni menemään tuosta raosta läpi.
Lunalla oli kuitenkin ollut vielä edellispäivänä todella vahvat valeraskausoireet (hieno pesä oli tehtynä yms.), eikä ollut tippaakaan kiinnostunut  pojista, joten ajateltiin ettei vahinkoa olisi välttämättä päässyt käymään.

Viimeaikoina tiineyden merkit ovat kuitenkin olleet varsin selvät, masu pullistunut, pesä rakennettu, eikä pojat ole kiinnostaneet, joten on kyllä valmistauduttu mahdollisten poikasten tuloon. Ainahan voi kuitenkin toivoa että se olisi vain valeraskaus, niitä kun Lunalla on varsin usein.
Tänä aamuna yhdeksän aikoihin Luna oli vielä ihan normaali, joskin pesään oli ilmestynyt lisää karvoja. Iltapäivällä menin sitten häkkejä siivoamaan ja pesässä näkyikin liikettä. Tarkempi tutkiminen paljasti 6 elävää ja yhden kuolleen pikkunakin. Todella suuri poikue siis hermeliinille (joskin Luna on kyllä aika isokokoinen).
Saa nyt sitten nähdä miten poikasten kanssa sujuu, ulkohäkkiin kun kerran ovat syntyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)