sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannus tuli ja meni

Rusakko
Juhannus tuli ja meni ilman sen kummempia ihmeellisyyksiä. Aattona aukesivat ensimmäisen Lunan poikasen silmät ja seuraavana päivänä muut seurasivat perässä. Kovasti nopeampaa on näiden poikasten kehitys kuin noiden Limonan poikasten. Taitaa olla aikamoinen kilpailu poikasilla että saavat kaikki kuusi riittävästi maitoa pienestä emäkanista. Lunakin on lisännyt syömistensä määrää reilusti ja tuntuu olevan koko ajan kamalan nälkäinen. Vielä muutama sitten kun neidille riitti hyvin viisi voikukanlehteä ja muutama pelletti.

Limonan poikaset saivat nyt viimein "viralliset" nimet, jotka ovat Rauhaton Rupeltaja, Touhukas Toukokuu, Vallaton Vilistäjä ja Pörröinen Puputtaja. Kaksi ensimmäistä jää meille, kaksi jälkimmäistä etsii uutta kotia. Apulasta ja petsiestä voi bongata poikien myynti-ilmoituksen (tosin huomasin juuri että toisen pikkuisen nimeksi olen kirjoittanut vahingossa Vallaton Vipeltäjä). Toivotaan että pojat löytävät hyvät kodit.

Ennen juhannusta muuten kävi sellainen ikävä asia, että pihatuijassa pesinyt "pulu" (joka siis on oikeasti joku kyyhkynen) muutti poikasineen muualle. Linnun pesintää on ollut kiva katsella, mutta nyt kasvoivat kaksi lapsosta sen verran suuriksi että puluperhe muutti pois. :(

Juhannuspäivän aamun olin töissä tallilla. Ilmeisesti olin ainut ihminen joka meni töihin kyseisenä päivänä, sillä kun aamulla puoli kahdeksan aikoihin ajoin 15km matkan, tuli vastaan ainoastaan koiraa ulkoiluttanut mies. Yleensä samaan aikaan tulee vastaan runsaasti autoja, vaikka aika sivussa asutaankin. Paluumatkalla vastaan tuli sentään jo 6 autoa, joista yksi tosin oli iskä kauppareissulla.

Aattona koitettiin muuten ottaa yhteiskuva, jossa olen kahden sisarukseni kanssa + marsut ja kaikki 8 kania (eli kaikki muut paitsi Lunan lapset). Yksi ihan onnistunutkin otos saatiin, mutta eivät oikein pupuset paikallaan pysyneet ja marsutkin vain kiistelivät putkesta. Kunhan saan kuvaa sensuroitua riittävästi lisään sen kyllä tänne blogiinkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)