sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Uusia asuntoja

Tässä jokin aika sitten sain valmiiksi uuden ulkohäkin Lunalle. Meillähän noita ulkohäkkejä oli ennestään vain kaksi, kun viime vuonna pojat olivat toisessa ja tytöt toisessa. Pojat eivät kuitenkaan enää tule toimeen keskenään ja myös tytöt ovat nyt erillään kun Limonalla on poikaset.Eli tuollainen häkki siitä sitten tuli. Kooltaan tuo on joku 150 x 70 cm. Aika pienihän tuo siis on, mutta kyllä se Lunalla menee.
Tuossa tosiaan on koppiosa, jossa verkotettu ikkuna. Kopista löytyy vessalaatikko ja heinähäkki. Verkkoosan lattiasta taas löytyy kaksi verkotettua luukkua, josta mahdolliset papanat saa lakaistua maahan.

Muutama päivä sitten siirsin pojat + Lunan ulkohäkkeihin. Limonan poikaset on nyt kaksiviikkoiset, eli ihan vielä ei emo poikasineen ole ulos menossa. Aloin kuitenkin myös tälle jengille ulkohäkkiä tehdä.


Häkki on joku reilu 2 x 2 metrinen (?) pitää jokupäivä mitata tarkemmin. Kuvassa häkistä puuttuu vielä katto, joka tulee koostumaan avattavista verkotetuista kehikoista. Häkistä menee tuo luukku suoraan tuonne tyttöjen sisähäkkiin, joka taisi olla kooltaan 3 x 2m. Ulkohäkissä on verkkopohja, jonka päällä hiekkakerros. Ihan kiva ja virikkeellinen häkki siis kyseessä.

Näiden kahden häkin jälkeen pitäisi vielä saada rakennettua marsujen siirrettävä ulkohäkki.
Toistaiseksi marsut ovat ulkoilleet ihan vapaina, kun niin lyhyitä aikoja niitä on voinut ulkona pitää. Kohta kuitenkin (toivottavasti) tulee sen verran lämpimät kelit että saavat olla ulkona koko päivän.


Lampaat ovat myös pari kertaa vapaana ulkoilleet. Tarha niillä on ihan palasina, eikä kukaan ole saanut aikaiseksi sitä korjata. Saavat nyt siis jonkinaikaa odottaa ulos pääsyä. Lisäksi täälläpäin on tehty susista havaintoja, joten eivät varmaan saa olla kesällä öitä ulkona. Onneksi lampaiden tarha on heti takaoven takana, joten niitä on helppo siirrellä.

Loppuun vielä kuva Pedosta, joka iloisesti istuu kukkasen aluslautasella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)