maanantai 6. helmikuuta 2012

Pakkasia

Viimeviikolla oli varsin kylmät ilmat, pakkasta siinä 20 asteen paikkeilla melkein koko viikko. Nyt sitten onneksi onkin pakkasta jo vähemmän.
Navetassa eleleviä eläimiä hieman pakkasella säälittää, kun lämpötila kuitenkin aika alhaiseksi menee sielläkin. Kaneja ei kuitenkaan kumma kyllä paljoa pakkanen haittaa. Pojissa ei huomaa mitään muutosta, aivan yhtä innokkaasti ovat tulossa häkeistään juoksentelemaan navettoon. Ulos eivät sentään halua mennä, vaikka sinnekin vapaa pääsy olisi. Tytöt ovat sitten vähän vähäliikkeisempiä ja Lunalla taitaa hieman olla kylmäkin. Paljon heinää on häkkeihin laitettu, niin saavat sinne sitten kaivautua mikäli kylmyys iskee.
Lampaillakin on pahemmilla pakkasilla hieman vilu, vaikka villapaidat omistavatkin.

Sisäeläimillä sitten onkin hieman helpompaa. Isi tykkää lämmittää ja yleensä meillä on sisällä aika kuuma. Viimeviikolla kuitenkaan ei lämmityskään täysin auttanut, vaan oli hieman viileää silti. Lattianrajassa on tietenkin kaikkein kylmin, joten marsut eivät ole olleet kovin innostuneita vapaana olosta. Lattialla viettävät aikaa lähinnä putkessaan, joten niidenkin vipellysaikoja on sitten lyhennetty pakkasilla.
Kissanhan meillä olisi tarkoitus käydä ulkona tarpeillaan, kun äiti ei suostu sille edes talvella laitamaan laatikkoa sisälle. Niinpä joka päivä onkin sitten kova taistelu saada kissa tajuamaan että ulkona on käytävä. Välillä tajuaa mennä ihan itse ulos, mutta välillä on kisu pakko kantaa. Kun Peto sitten 5 minuutin ulkoilun jälkeen pääsee sisälle, on kamala mouruaminen luvassa (täytyyhän sitä kaikille kertoa, kuinka selvisi tuntitolkulla 50 asteen pakkasessa).
Kissan ei muuten nähtävästi tarvitse kovin usein käydä tarpeillaan, se käy ulkona tasan kerran päivässä. :)

Loppuun vielä kuvia Mopesta, ainoasta eläimestä joka tykkää talvesta ja pakkasista. Kuvat ovat tosin viimetalvelta, kun tämänvuotiset talvikuvat ovat toisella koneella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)