sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Talvea odotellessa

Lampaat on nyt sitten jälleen muuttaneet pysyvästi sisätiloihin. Noitahan pystyisi kyllä ulkona pitämään vaikka lumen tuloon saakka, mutta kun kerran eivät tarhassa pysy, niin menivät nyt sitten hieman aikaisessa sisälle. Oikein tyytyväisiä kyllä ovat sisällä olleet, vaikka karsinakin on paljon pienempi kuin ennen. Ja lampolan ovet ovat tosiaan vielä yötä päivää auki, eli saavat ulkoilmaakin vielä haistella. Ja tulihan noille jälleen melkein puolen vuoden laidunkausi.


Viimeyönä oli ekaa kertaa pakkasta, ja aamulla oli vain +3 astetta lämmintä. Kaneja hieman kävi sääliksi, mutta eipä niitä näyttänyt kylmyys pahemmin haittaavan. Taitavat nuo kopitkin kuitenkin sen verran lämpimät olla, etteivät pääse kylmistymään. Syyslomalla pitäisi nuo sisätilat saada rakennettua, niin sitten pääsevät muuttamaan lämpimimpiin tiloihin.
Rollen ja Jirin lapsuuden kodissa nuo kanit kuulemma asuvat ihan kesät talvet ulkohäkissä. Niillä tosin on sitten ihan lämmitetyt kopit. Tykkäävät kuulemma kovasti lumessakin temmeltää. Varmaan kyllä pääsevät nämä meidänkin kanit talvellakin valjaissa ulkoilemaan mikäli vain tykkäävät.

Tänään harjoiteltiin vähän esteitä poikien kanssa, mutta sanotaanko näin, että harjoitusta tarvitaan vielä. Limonan kanssa ei vielä ole kokeiltu, mutta pitäisi pian senkin kanssa esteitä kokeilla. Saa nähdä mitä tykkää. Luna on vielä(kin) melko arka, joten sen kanssa este´treenit taitavat jäädä ensikevääseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)