keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Keskiviikon kuulumisia

Tässä tosiaan koulusta lomailen, joten mukavasti on ollut aikaa olla eläinten kanssa.
Viime sunnuntaina käytiin viimeksi mummulla, ja tottakai oli Mopen kanssa lenkillä käytävä. Mentiin tuo tuollainen tavallinen parin kilometrin lenkki. Kun sitten päästiin takaisin mummun talolle, ja saatiin Moppe sisälle meni tietä pitkin hevonen kärryt perässä.
Huhhuh oli lähellä ettei tultu Mopen kanssa hevosta vastaan. Mitähän siitäkin olisi seurannut? Mopella on nimittäin jotain hevosia vastaan, ja se on aivan hullu aina kun hevonen menee ohi. Heppa on tuosta ohi mennyt joka päivä varmaan jo neljän vuoden ajan, mutta edelleen jaksaa rähistä sille. Lisäksi lenkillä ollessaan "jäljestää" mielellään hevosta, eli vetää ihan hulluna hevosen jälkien perässä. Hauskinta tässä on se, että ei ole tippaakaan kiinnostunut esim. hirven jäljistä. Mutta näin se vaan on, toisten koirat haukkuu jänistä, hirveä ja karhua, meidän koira haukkuu hevosta. :)

Viimeviikonloppuna sai sitten isikin vihdoin lampolan tyhjennettyä. Meillä lampola siis tyhjennetään aina kerran vuodessa, syksyllä. Talvella lisätään vain aina kuiviketta lisää, ja lopulta paskaa ja heinää onkin aikamoinen kerros. Saapahan isi sitten hyvää liikuntaa kun sen paskatarikolla yksin tyhjentää. Tänävuonna ollaan myös pesemässä lampola painepesurilla. Yleensä ei tätä ole tehty, mutta nyt pestään ihan senkin takia että on sitten kanihäkit kivempi rakentaa puhtaaseen tilaan.
Kanihäkkien rakennus tosiaan alkaa sitten ensiviikonloppuna. Tytöt pääsevät asumaan vapaaksi vanhaan kanakoppiin. Kokoa kopilla on suunnilleen n. 3x1,5 m. Tilaa on siis ihan mukavasti. Jonkinlaisia tasojakin olisi tarkoitus tehdä, jotta saavat vielä lisätilaa. Lisäksi tuonne koppiin tulee jonkinlainen pieni häkki, joka toimii sitten sairas/poikas/tutustuttamis häkkinä.
Pojille sitten tehdään häkit tuohon kanakopin ulkopuolelle. Melko pienehköt häkin niille on valitettavasti tulossa, luultavasti max. pituus tulee olemaan n.120cm. Mutta kanelle kyllä raivataan sitten tuonne vanhaan ulkosaunaan juoksentelutila, jonne pääsevät päivittäin.

Tänään olin tyttöpupujen kanssa valjaissa pihalla. Enpä kyllä taida toistakertaa ottaa tyttöjä samaan aikaan valjaisiin, olivat koko ajan menossa eri suuntiin. Pojat on sitten vielä tänään tarkoitus ottaa pojat valjaisiin juoksentelemaan. Nyt on hyvä mennä valjaissa, kun eilen saatiin vaaleapunaisten valjaiden kaveriksi siniset valjaat. Nyt ei tarvi kenenkään käyttää marsuvaljaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)