perjantai 2. syyskuuta 2011

Ei mitään ihmeellistä

Nyt olen taas vaihteeksi koululla viikonloppua viettämässä, tälläkertaa navettatöiden merkeissä. Nyt onkin sitten onneksi viimeinen navettavuoro (ja samalla myös viimeinen eläinvuoro) meneillään. Mutta eipä tässä nyt paljoa ole kouluakaan enää jäljellä.

Viimeviikonloppuna tuli käytyä pitkäsät aikaa ratsastamassa. En tosin käynyt tuolla missä yleensä käyn, vaan vanhassa työssäoppimispaikassa. Tosin ihan saman matkan päässä tuokin, eli ei oikeastaan paljoa väliä kummalla käy. Suunnilleen joku viiden kuukauden tauko on ratsastuksessa ollut. Joten paikatkin tuli sitten tietty vähän kipeiksi. Onneksi sentään ratsastin laiskalla new forest papparaisella, joten ihan kamalan rankkaa tuntia ei tullut. Hyvin on muistissa kuinka joskus noin 3-4 kk tauon jälkeen pääsin "ihanalle" estetreenitunnille. Ihan kiva tuollaisen tauon jälkeen. :)

Ja meinasi ihan unohtua, että ratsastusta edeltävänä viikonloppuna olin katselemassa friisiläisten Keurinkia ja koulukisoja Huittisten Ratsastuskeskuksessa. Kyllä oli kometa heppoja. :)

Jirille ja Rollelle tuli tuossa viimeviikolla hieman riitaa. Syynä oli se, että Rolle oli valjaissa ulkoillessaan hieman katsellut tyttöjä. Jostain syystä sitten kun poika palasi häkkiin, Jiri hermostui. Rolle ei ollut pahemmin tappelusta kiinnostunut, mutta jiri pääsi jopa puremaan Rolle. Ei siis mitään jälkeä tullut, mutta karvaa kyllä lähti iso tuppo. Pojat sitten erotettiin muutamaksi tunniksi, ja sen jälkeen päästettiin taas yhteen. Pari päivää sitten jatkui sellainen pieni nahina, että jahtailivat toisiaan yms. Nyt ovat jo tulleet hyvin toimeen keskenään. Alkavat olla jo sen verran vanhoja, että varmaan pian on lopullinen erotus välttämätön. Toiveissa olisi että ulkohäkeissä olo aikansa tulisivat vielä toimeen keskenään.
Viimeviikolla kanit sai myös viimeinkin kunnon valjaat. Ostin sellaiset ihanat vaaleanpunaiset kanivaljaat. Toisetkin kyllä tarvisi varmaan lähiaikoina ostaa. Ennen noita valjaita ovat joksennelleet marsuvaljaissa, mutta ne on todella huonot. Aikoinaan ostettu Mersulle, mutta eivät oikein koskaan pysyneet edes sen päällä. Nykyäänhän ei Mersu tai Viola valjaita tarvitse, sillä niitä uskaltaa kyllä pitää vapaanakin. Viola tosin tarvitsee vahtijan viereensä ettei lähde minnekkään. Mersun kohdalla sen sijaan on vitsailtu, että sen voisi varmaan jättää koko päiväksi ulos vapaaksi. Takuulla ei lähtisi kauas, ja kutsuttaessa tulisi joka tapauksessda luokse. Eipä taideta kuitenkaan moista kokeilla. :)

Loppuun vielä pari kuvaa, ettei pelkkää tekstiä ole blogi täynnä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)